Savo Volley otti askeleen kohti puolivälieriä lentopallon miesten Challenge cupissa voittamalla kotiottelussaan Siilinjärven Ahmon koululla slovenialaisen Calcit Volley Kamnikin pitkän kaavan mukaan. Lukemat kirjattiin kotijoukkueelle 3-2 (22-25, 25-17, 24-26, 25-23, 15-8).

Toinen osaottelu pelataan Sloveniassa 16.1. Voittaja parista saa vastaansa voittajan otteluparista Crvena Zvezda Belgrad (Serbia) – Vero Volley Monza (Italia). Savo Volley tarvitsee jatkopaikkaan vähintään 3-1 voiton tai 3-2 -voiton ja sen jälkeen pelattavan lisäerän voittamisen.

Valmentaja Jukka Tuovinen varoitti etukäteen vastustajasta, että se on useassa viime pelissä noussut erien reiluistakin tappioasemista voittoon.

Jälleen kävi samoin, kun Savo Volley johti kolmatta erää jo 20-14, mutta vieraat kampesivat vielä erävoittoon lukemin 24-26. Kotijoukkueella oli erässä yksi eräpallokin, mutta erän katkaisu ei onnistunut.

Neljännessä erässä puolestaan kotijoukkue onnistui nousemaan lähes koko erän vallinneesta tappioasemasta erävoittoon.

– Vastustaja osoitti, ettei se luovuta missään vaiheessa, ja oli odotetun kova. Onneksi meiltä löytyi vaihtopenkiltä tällä kertaa ratkaisijoita, sanoi Jukka Tuovinen Lentopalloliitolle.

– Olen ylpeä meidän pelaajistamme, että he pystyivät neljännen erän tappioasemasta nousemaan erävoittoon.

Savo Volley – Calcit Volley Kamnik 3-2
22-25, 25-17, 24-26, 25-23, 15-8

Savo: Siltala 19/+9, Häyrinen 17/+11, Raadik 17/+7
Kamnik: Vidmar 20/+12, Stemberger Zupan 18/+11, Stalekar 10/+7