Para-alppihiihtäjä Santeri Kiiveri avaa kautensa Sveitsin St.Moritzissa kisattavassa Eurooppa Cupissa 13.-15.12.

Heti perään käynnistyy myös para-alppihiihdon maailmancup Italian Sella Neveassa 17.-22.12. Lajeina kauden ensimmäisessä maailmancupin osakilpailussa ovat syöksylasku, super-G ja super-alppiyhdistetty.

Kiiverin mukaan alkukausi on mennyt mutkitta, eikä suurempia muutoksia ole tullut harjoituskalenteriin. Myöskään lievä loukkaantuminen Levin maailmancupin esilaskussa ei hidastanut para-alppihiihtäjän valmistautumista kauden ensimmäiseen starttiin.

– Muutama treenipäivä jäi välistä, mutta Urheilu Mehiläisessä hoidettiin murtunut käsi kuntoon operaation myötä niin ammattitaitoisesti, ettei tässä ole tarvinnut olla huolissaan. Käsi on kunnossa, sanoo Kiiveri Ski Sport Finland- sivustolla.

Kiiverin alkukausi on sisältänyt leirejä Keski-Euroopassa ja tiukkaa treeniä kotimaassa.

– Olosuhteet ovat olleet haastavat Keski-Euroopassa, mutta olen kuitenkin ihan laadukkaita lumipäivä saanut alle. Nyt lähdetään kirkastamaan Pyeongchangista hampaankoloon jääneet sijoitukset, naurahtaa Kiiveri.