Suomalaismiesten edustamat kreikkalainen Olympiacos Piraeus ja venäläinen Kuzbass Kemerovo jatkavat vahvoja otteitaan lentopallon toiseksi korkeimmassa Eurosarjassa eli CEV Cupissa.

Passari Eemi Tervaportin Olympiacos haki keskiviikkona neljännesvälierien ensimmäisestä osaottelusta turkkilaista Istanbul BBSK:ta vastaan tärkeän 1-3 (22-25, 19-25, 25-23, 19-25) -vierasvoiton. Koko ottelun pelanneelle Tervaportille kirjattiin tilastoihin yksi ässäsyöttö. Olympiacosin kausi jatkuu Kreikan liigan ottelulla 12. tammikuuta.

Myös Tuomas Sammelvuon valmentama Kuzbass Kemerovo otti askeleen kohti kahdeksan parhaan joukkoa, kun puolalainen Indykpol AZS Olsztyn kaatui kotona erin 3-2 (25-22, 25-15, 25-27, 23-25, 15-11).

– Meiltä katosi keskittyminen kaksi kertaa pelin aikana kolmannen erän alussa ja neljännen erän tilanteessa 20-16. Olsztyn on erittäin tekninen joukkue, joka pelaa venäläisille epätyypillistä peliä. Tämä oli hyvää oppia meille, Sammelvuo summasi Lentopalloliitolle.

Kemerovon libero Lauri Kerminen nosti ottelussa 16 aloitusta 75 prosentin tarkkuudella.