Miesten Salibandyliigassa Steelers on pelannut värikkään alkukauden. Joukkue palaa maajoukkuetauon jälkeen tosipeleihin sarjataulukon sijalta yhdeksän. Ennen taukoa Steelers katkaisi neljän ottelun tappioputkensa LaSB:n kustannuksella.

Joukkueen päävalmentaja Petri Kemppainen paljastaa SuomiUrheilun haastattelussa, kuinka Steelers käytti maajoukkuetauon hyväkseen.

– Alkuun treenasimme kovaa. Viime viikon ajatukset olivat poissa salibandysta ja tällä viikolla olemme keskittyneet Classiciin.

– LaSB-peli oli erittäin tärkeä. Olemme nyt pudotuspeliviivan tuntumassa, Kemppainen toteaa.

Steelersin riveissä pelaa yksi Suomen kultajoukkueen MM-sankareista, kun hyökkääjä Ville Lastikka kuuluu hämeenlinnalaisten miehistöön. Kemppainen kertoo, että maanantaina kultajoukkueen kanssa takaisin Suomeen Tshekistä kotiutunut Lastikka nähtiin jo tiistaina harjoituksissa.

– Siitä näki, että hän on todellinen urheilija. Hän ei juhli, tai juhlii, mutta ei perinteisellä tavalla. Hän ei notku pää pöydässä kaljapullon kanssa, valmentaja kehuu.

– Vähän häntä tarvitsi jarrutella, ettei heti täysiä treenannut. Hän läiski palloa sitten vähän rauhallisemmin.

Lastikka oli kisoissa Suomen toiseksi paras pistemies lukemilla 5+5. Myös seurajoukkueessaan 22-vuotias pelaaja kantaa isoa tulosvastuuta.

– Tehomme ovat aika lailla kahden veljeksen (Lastikka 20+6, Nico Jonaeson 6+18) harteilla.

Kemppainen odottaa tietyiltä pelaajilta hieman lisää tulitukea.

Sipronen (Markus) ja Einiö (Niko) voisivat olla sellaisia pelaajia.

– Puolustajistamme löytyy kyllä myös tulivoimaa.

– Kymmeneen ensimmäiseen peliin he tekivät yhteensä kuitenkin vain tehot 1+5. Puhuimme asiasta heidän kanssaan ja seuraavaan kolmeen peliin he tekivät 2+5, Kemppainen hymähtää.

Oma pää on pitänyt kuitenkin melko hyvin.

– Olemme päästäneet noin viisi maalia peliä kohden, joka on ihan hyvä.

Päävalmentajan mukaan Steelers voisi olla sarjataulukossa korkeammalla kuin yhdeksäntenä.

– Welhot ja Karhut olisi pitänyt voittaa. Hallitsimme tilastojenkin mukaan selvästi. Niistä kuusi pinnaa, niin moni ihmettelisi sijoitustamme sarjataulukossa.

Seuran tavoitteena on yltää kevään pudotuspeleihin.

– Kyllähän sellainen yksi iso tavoite pitää olla. Ei ole mitään järkeä tavoitella vain sarjapaikkaa. Rima pitää olla korkealla, mutta ei tässä silti mistään mestaruudesta puhuta, Kemppainen muistuttaa.

Steelers kohtaa Salibandyliigassa seuraavaksi kotonaan Classicin lauantaina klo 17.00.

Jesse Happonen