Suomen jääpallomiehet kohtaa neljän maan turnauksessa Venäjän, Ruotsi ja Norjan 7.-9.12 2018 Rättvikissä, Ruotsissa. Päävalmentaja Antti Parviainen on valinnut turnaukseen ryhmän, joka sisältää kokeiluja MM-kisoja silmällä pitäen.

– Meille tämä on tärkeä turnaus valmistautumisessa kohti Vänersborgin MM-kisoja, mutta samalla myös rakennamme A-maajoukkueen tulevaisuutta, kun Lasse Tammilehto ja Kalle Lempinen saavat näyttöpaikan näissä peleissä. Kallelle paikka avautui, kun Markus Kumpuoja loukkaantui seuransa Siriuksen pelissä. Viime kauden 21-vuotiaiden maajoukkueesta jo aiemmin Elias Gillgren, Emil Fedorov, Kasperi Hirvonen olivat Ruotsi maaotteluissa ja ovat nytkin mukana. Suomen A-maajoukkueen tilanne tulevaisuuden osalta näyttää erittäin hyvältä, Parviainen kertoo.

– Lisäksi teemme joitain pelipaikka kokeiluja, esimerkiksi Juho Liukkosta aiomme peluuttaa oikeana sivutukena, koska hän on pelannut seurajoukkueessaan paljon puolustajana.

– Olemme tilanteessa, että lopullisissa MM-valinnoissa, meillä on monille pelipaikoille todella kovaa kilpailua. Meillä on 4-5 huippu maalivahtia, joiden välillä teemme lopulliset valinnat vasta tammikuussa. Myös keskikenttämme tilanne näyttää hyvältä, samoin kuin keskuspuolustus. Toki varsinkin alakerran osalta emme toivo yhtään loukkaantumisia, Parviainen toteaa Jääpalloliiton tiedotteessa.

Suomen Joukkue

Maalivahdit:

Kimmo Kyllönen, Vänersborg

Jussi Aaltonen, Motala

Puolustus:

Ilari Moisala, Broberg

Elias Gillgren, Motala

Tommi Määttä, Edsbyn

Sivutuet:

Samuli Helavuori, Bollnäs

Kasperi Hirvonen, Motala

Juho Liukkonen, Vänersborg

Keskikenttä:

Tuomas Määttä, Edsbyn

Teemu Määttä, Sirius

Ville Aaltonen. Bollnäs (C )

Eetu Peuhkuri, Vetlanda

Lasse Tammilehto, JPS

Hyökkäys:

Mikko Lukkarila, Vänersborg

Jimi Heinonen, Sirius

Emil Fedorov, Vetlanda

Kalle Lempinen, Kampparit

Joukkueen johto:

General Manager, Jukka Koskinen

Päävalmentaja, Antti Parviainen

Valmentaja, Ari Holopainen

Valmentaja, Olli Manninen

Hieroja, Tomi Tukiainen

Huoltaja, Peter Tukiainen

Huoltaja, Harri Heinonen

Lääkäri, Petri Pesonen