Turun Palloseura vankisti perjantai-iltana asemiaan Salibandyliigan kärkipäässä voittamalla LaSB:n lukemin 6-4. Suomen maajoukkueen kanssa MM-kultaa juhlinut TPS-hyökkääjä Mikko Hautaniemi ei ollut täydestä pistepotista huolimatta täysin tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Me olimme vähän aneemisia tänään. Yleensä näytämme paljon intensiivisemmältä ja halukkaammalta joukkueelta. Tänään ei ollut nappisuoritus, mutta tuo oli riittävästi. Otamme aina kolme pistettä. Sama se millä pelillä, Hautaniemi totesi SuomiUrheilun haastattelussa.

Maailmanmestari jäi itse ottelussa ilman tehopisteitä. Hänen mukaansa MM-kisat eivät kuitenkaan enää painaneet jaloissa.

– Maanantaina tulimme myöhään Prahasta. Sitten juhlimme joukkueen kanssa Helsingissä. Tiistaina aamulla tulin takaisin Turkuun ja torstaina jo treenattiin.

– Ei tuntunut oikeastaan missään. Ehkä keskittyminen ei ollut niin hyvä kuin sen pitäisi olla. Äkkiä siihen peliin kuitenkin pääsi kiinni. Eilen oli hyvät treenit ja hyvät jalat. Tänään ei mennyt hyvin meidän kentällä, mutta voitimme kolme pistettä. Se on se kaikki, mikä tässä merkitsee. Siihen olemme tyytyväisiä, kolme kertaa vastustajan maalin aikana kentällä ollut järkäle toteaa.

Hautaniemen mukaan liigatempo erosi hieman MM-kisojen vastaavasta. Peli oli myös jossain määrin erilaista.

– Me pelasimme kolme kovaa matsia maajoukkueen kanssa. Kaksi Ruotsi-peliä ja Tshekki-matsi. Niissä peleissä oli enemmän taitoa ja intensiivitaso oli kovempi. Vaikka Norjat ja Tanskat eivät olleet niin hyviä pelaamaan, niin intensiivitaso oli niissäkin kovempi. Kyllähän noilla LaSB:n äijillä oli sitten vähän enemmän taitoa puolestaan. Ei voi sanoa, että oltaisiin tultu moottoritieltä pienempiin nopeuksiin, Hautaniemi arvioi.

Hautaniemi palasi Palloseuraan neljän Sveitsissä vietetyn kauden jälkeen. Kovia tehopisteitä alppimaassa iskenyt Hautaniemi asetti ennen kautta tavoitteekseen 30 liigamaalia. Nyt miehellä on kasassa yhdeksän rysää.

– Siihen (tavoitteeseen) on aika pitkä matka vielä.

Kirvestä ei ole kuitenkaan heitetty kaivoon.

– Uskon ehdottomasti siihen. Se nyt oli sellaista höperöintiä silloin, kun sanoin tämän, mutta kyllä se ehdottomasti on tavoite. Nyt on hyvä kun niitä maaleja pitää vähän tehdäkin, Hautaniemi hymyilee.

TPS kohtaa seuraavassa ottelussaan vieraissa Kooveen sunnuntaina klo 18.30.

Jesse Happonen, Turku