TPS-hyökkääjä Mikko Hautaniemi pelasi edelliset neljä kautta Sveitsin salibandymatoilla ennen kuin hän palasi takaisin turkulaismiehistöön. 29-vuotiaan Hautaniemen olemus on muuttunut sitten viimeksi Suomessa pelatun kauden jälkeen. Hän kertoo ottaneensa itseään niskasta kiinni urheilullisen elämäntavan kanssa.

– Läski on lähtenyt ja lihaksia on tullut tilalle. Painossa se on noin viisi kiloa. Lihasta on tullut ja rasvaa on lähtenyt, jonka myötä olemus on muuttunut. Jaksan painaa kentällä paremmin ja olen enemmän päkiöillä kuin kantapäillä, Hautaniemi toteaa SuomiUrheilun haastattelussa.

Perjantain LaSB-ottelussa laituri riisti pallon kertaalleen jopa ”takakarvalla”.

– Sitä ei ollut arsenaalissa ennen. Ennen mä jäin kellumaan, Hautaniemi naureskelee.

Juoksutestien tuloksia miehellä ei ole kuitenkaan kerrottavaksi.

– Mä inhoan noita testejä. Mun mielestä ne ei kerro yhtään mitään. Minunkin pelityyli on sitä, että mähän painin vaan kulmissa. Painikehässä en silti jaksaisi varmaan minuuttiakaan, hyökkääjä virnuilee.

Hautaniemi on pituudeltaan 198-senttinen, mikä on poikkeuksellisen paljon salibandypelaajalle. Siitä on kuitenkin hyötyä muutamissa asioissa.

– Suojaaminen, vedossa enenmmän vipuvartta ja ulottuvuus, tuore maailmanmestari luettelee.

Myös hänen salibandymailansa on normaalia pidempi.

– 105 cm. Sille on erikoislupa haettu ja saatu. Kannan sellaista erikoislupapassia mukanani. Jos se olisi vähääkään pidempi, ei sillä pystyisi pelaamaan. Sen kanssa täytyy olla aika tarkka, Hautaniemi paljastaa.

Hautaniemi oli voitokkaan LaSB-ottelun yksi seuratuimpia pelaajia MM-statuksen myötä. Kolossi ei ottanut tästä ylimääräistä painetta.

– Mä näen sen päinvastaisena. Aina tarvitsee näyttää pelikavereille, että on voittajatyyppi ja haluaa voittaa jokaisen matsin. En mä kyllä yhtään ota siitä (statuksesta) painetta. Ehkä ne suurimmat paineet nyt lähtivät, kun tuli voitettua jotain. Pystyn pelaamaan vapaammin. Olen kentällä sopivasti vapautuneempi, perjantaina kymmeniä nimikirjoituksia faneille ottelun jälkeen jakanut Hautaniemi pohtii.

Hyökkääjä on iskenyt alkukauden 13 ottelussa yhdeksän maalia. TPS on sarjataulukossa kolmantena. Hautaniemen mukaan liiga on mennyt viidessä vuodessa eteenpäin.

– Paljon urheilullisempi. Ennen oli ehkä taitavampia jätkiä, mutta nyt jengi on paljon urheilullisempaa. Enää ei pelkällä talentilla pärjää.

Hautaniemen TPS pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina, kun joukkue kohtaa vieraissa Kooveen klo 18.30.

Jesse Happonen