UFC-tapahtuma vaihtoi kaupunkia megatähden jäätyä jälleen kiinni kielletyistä aineista – Vapaaottelun paha poika kohtaa ruotsalaisen Los Angelesissa

© Kuva: Getty Images

UFC-vuosi huipentuu todellisella herkkupalalla, kun kilpailukiellosta vapautuva Jon Jones palaa tositoimiin Los Angelesissa tulevana yönä Suomen aikaa.

Ex-mestari kohtaa UFC 232 -tapahtuman pääottelussa heti vanhan kilpakumppaninsa uusintaottelussa – vastaan asettuu Ruotsin Alexander Gustafsson.

Koko tapahtuma siirrettiin pois Las Vegasista Los Angelesiin vain kuusi päivää sitten, koska 31-vuotiaan Jonesin dopingnäytteestä löytyi pieni jäämä anabolisen steroidin käytöstä, eikä hän saanut Nevadan osavaltion urheilukomissiolta ottelulupaa.

UFC-pomo Dana Whiten mukaan Las Vegasin viranomaisilla ei ole tarpeeksi aikaa tutkia näytettä, kun taas Los Angelesissa heillä on jo kaikki tarpeelliset tiedot Jonesista.

Jones menetti viime vuonna samasta anabolisesta steroidista tittelinsä ja sai 15 kuukauden mittaisen kilpailukiellon. Jones jäi myös vuoden 2014 joulukuussa kiinni kokaiininkäytöstä ja vuosi sen jälkeen menetti kevyen raskaansarjan tittelivyönsä paettuaan poliisia kolarin jälkeen.

Jones on hävinnyt UFC-urallaan 24 ottelustaan vain yhden. Gustafssonilla on 22 UFC-ottelustaan 18 voittoa ja neljä tappiota. Jones voitti kaksikon ensimmäisen kohtaamisen viisi vuotta sitten niukalla pistevoitolla.

UFC 232 -illassa nähdään toinenkin mestaruusottelu, kun naisten höyhensarjan mestaruudesta kamppailevat brasilialaiset Cristiane Justino ja Amanda Nunes.

Otteluillan pääottelukortti katsottavissa Viaplaysta sunnuntaiyönä klo 05.00 alkaen.