Uran ensimmäiset MM-maalit ilahduttivat suomalaishyökkääjää: ”Omalta osalta peli vapautui”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi avasi voittotilinsä salibandyn MM-turnauksessa Prahassa toisessa ottelussaan, kun Tanska kaatui selvin lukemin 7-1. Historiaan ottelusta jäivät etenkin Ville Lastikan ja Mikko Hautaniemen ensimmäiset MM-maalit.

– Totta kai oli hieno fiilis päästä tekemään MM-kisoissa ensimmäinen maali, ja itselleni maalintekijänä se oli erityisen tärkeä, Suomen parhaana palkittu Ville Lastikka tuumi.

– Kun sen ensimmäisen tekee, oma peli yleensä vapautuu. Niin se näkyi nytkin. Kun sai ensimmäisen alta pois, alkoivat mennä vähän heppoisammatkin laukaukset.
Lastikka näki etenkin ottelun ensimmäisen puolikkaan olleen Suomelta hyvä.

– Omalta osalta peli vapautui maalien myötä. Joukkueena pelattiin puolitoista erää hyvin, pidettiin palloa ja maltettiin tehdä yksinkertaisia juttuna. Sitten alettiin luopua pallosta liian helposti ja päästettiin suotta Tanska pelaamaan. Nyt on alla kaksi hyvin erityyppistä peliä. Ruotsia vastaan oli niin kova tempo, että sellaista ei varmasti maailman missään muussa pelissä näe. Kaikkiaan kuitenkin hienoa pelata täällä Prahassa, porukka on hienosti mukana katsomossa, ja mikäs täällä on ollessa, kaksi maalia ja yhden syötön iskenyt hyökkääjä kehuu.

Lähde: Salibandyliiton tiedote