Vapaaottelutapahtuma siirretään: UFC:n supertähti kärysi jälleen dopingtestissä – Paennut jo aiemmin poliisia ja jäänyt kiinni huumeiden käytöstä!

© Kuva: Getty Images

Koko UFC 232 -vapaaottelutapahtuma on siirretty pois Las Vegasista Los Angelesiin toisen pääottelijan dopingnäytteen vuoksi vain kuusi päivää ennen tapahtumaa.

31-vuotias entinen raskaan keskisarjan mestarin Jon Jonesin dopingnäytteestä löytyi pieni jäämä anabolisen steroidin käytöstä, eikä hän saanut Nevadan osavaltion urheilukomissiolta ottelulupaa.

Kyseessä on sama anabolinen steroidi, jonka käytön johdosta Jones menetti viime vuonna tittelinsä ja sai 15 kuukauden mittaisen kilpailukiellon. Jones jäi myös vuoden 2014 joulukuussa kiinni kokaiininkäytöstä ja vuosi sen jälkeen menetti kevyen raskaansarjan tittelivyönsä paettuaan poliisia kolarin jälkeen.

UFC-organisaation ilmoitti, että kyse ei ole uudesta rikkeestä, vaan näytteessä näkyy jäämiä edellisen käryn ajalta.

UFC-pomo Dana White selvensi lehdistölle, että ottelu siirretään, koska Las Vegasin viranomaisilla ei ole tarpeeksi aikaa tutkia näytettä, kun taas Los Angelesissa heillä on jo kaikki tarpeelliset tiedot Jonesista.

Monet ihmiset ovat ilmaisseet boikotoivansa vapaaotteluorganisaatiota, koska he ovat sitä mieltä, että se ei ole ajatellut fanejaan ollenkaan tapauksessa. Monet ihmiset olivat jo ostaneet matkalippunsa ja varanneet hotellin Las Vegasiin. Myös toiset ottelijat ovat ilmaisseet suuttumuksensa tapahtuman siirtämisestä.

Jonesin on tarkoitus kohdata tapahtuman pääottelussa Alexander Gustafsson. Jones ja Gustafsson ottelivat samasta mestaruusvyöstä syksyllä 2013 Torontossa. Tuolloin ruotsalainen ajoi Jonesin todella ahtaalle, mutta amerikkalainen voitti äärimmäisen niukasti pisteillä.