Taitoluistelun EM-kilpailut käydään Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä 23.-27. tammikuuta.

Naisten kilpailu alkaa keskiviikkona naisten lyhytohjelmilla, missä Suomea edustavat Viveca Lindfors ja Emmi Peltonen.

Hyvää tulosta koko syyskauden tehnyt Lindfors luisteli ensimmäiseen Suomen mestaruutensa joulun alla. Kauden ja uran toistaiseksi korkeimmat pisteet 187,19 syntyivät lokakuussa Finlandia Trophy Espoossa. Viikkoa ennen EM-kilpailua Lindfors palasi hänelle tutusta leirikohteesta Pietarista, jossa hän viimeisteli kisakuntoaan. Neljänsiin EM-kilpailuihin osallistuvan suomalaisen paras EM-sijoitus on toistaiseksi kahdeksas vuodelta 2016. Viime vuonna sijoitus oli 14:s.

Emmi Peltoselle EM-edustus on kolmas. Nousujohteista tulosta EM-jäällä tehnyt suomalainen sijoittui viime vuonna yhdeksänneksi, vuotta aiemmin sijoitus oli 11:s. Tämän kauden toistaiseksi paras pistepotti 172,02 syntyi lokakuussa kauden aloituksessa Espoossa.

EM-koitokseensa Peltonen valmistautui Sveitsissä Stéphane Lambielin johdolla. Lambiel muistetaan kaksinkertaisena maailmanmestarina ja olympiamitalistina, jonka koreografiat ja taiteellinen ilmaisu eivät jättäneet kylmäksi.

Naisten sarjan ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee vahva venäläiskolmikko Alina Zagitova, Sofia Samodurova ja Stanislava Konstantinova.