Ettan tähtäimessä jo kolmas voitto kohujoukkue Savo Volleysta – ”Ihan sama keitä siellä pelaa”

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Lentopallon miesten Mestaruusliiga alkaa painua runkosarjan osalta viimeiselle kolmannekselleen. Oulun Etta on yhä kiinni pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedussa, mutta sillä on edellytyksiä hyökätä vielä sarjataulukossa kolmattakin sijaa kohti.

– Kaikki vaivat saatiin parannettua. Olimme puolitoista viikkoa yhteisharjoituksista pois, ja sen jälkeen saimme seitsemän päivää treenattua hyvin ja vietyä asioita eteenpäin kevättä kohti, kertoo Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa SuomiUrheilu-sivustolle joukkueensa vuodenvaihteen ajasta.

– Fokus on, että maaliskuun ensimmäisellä viikolla ollaan tikissä. Jos lähdemme pudotuspeleistä lauluun ensimmäisellä kierroksella, ei runkosarjalla ole silloin mitään merkitystä, hän sanoo.

Joukkue on pelannut kolmen viikon joulutaukonsa jälkeen Team Lakkapäätä ja Kokkolan Tiikereitä vastaan. Lakkapäälle Etta hävisi 2-3, mutta Tiikerit jäi Ettan jalkoihin maanantaina selvästi. Etta vei ottelun 3-0.

– Rovaniemellä kokeilimme puhtaan voiton kustannuksellakin asioita. Tiikereitä vastaan sitten jutut, joita Rovaniemellä haettiin, loksahtivat kohdalleen. Saimme monipuolistettua hyökkäyspeliä, ja kun se yhdistyi torjuntapuolustukseemme, oli tulos sen mukaista, Kuoksa sanoo.

Kuoksa on puhunut aiemmin kaudella siitä, kuinka joukkueen hyökkäyspelaamista halutaan tällä kaudella nopeuttaa. Tässä on edetty hänen mukaansa selkeästi.

– Virhelyöntien määrä on vähentynyt. Tiedostamme paikat, milloin suihkautetaan ja milloin vedetään löysemmin. Keskialuetta on myös saatu hyökkäyksiin mukaan, emmekä hyökkää vain laidasta, hän kertoo.

Etta kohtaa lauantaina vieraissa Savo Volleyn, jolla on alla kaksi tappiota liigassa ja putoaminen Challenge Cupissa.

– Heillä ei pelaavaa kuusikkoa oikein löydy. Olemme voittaneet heidät kaksi kertaa puhtaasti, ja mitään ei muuteta niistä peleistä. Oma systeemimme riittää. On ihan sama, keitä siellä pelaa, Kuoksa sanoo.

Savo Volley-Etta nähdään Ruudussa suorana lähetyksenä lauantaina kello 16.50.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS