Hämeenlinnan Lentopallokerholla on menossa todella raju viikko. Se kohtaa ennen lauantaina pelattavaa Suomen Cupin finaalia torstaina Mestareiden liigan vierasottelussa Uralochka NTMK Ekaterinburgin.

Hämeenlinna on hävinnyt molemmat B-lohkon ottelunsa, kun taas vastustaja taistelee todella tiukasti kivikovan lohkon kakkospaikasta ja mahdollisesta jatkopaikasta.

– Vastustaja on Venäjän Superliigan kärkijoukkueita, mikä tarkoittaa automaattisesti sitä, että vastassa on kova kansainvälisen tason joukkue. Se että he voittivat edellisellä kierroksella Dinamo Kazanin 3-2, kertoo tasosta, sanoo Ruudun lentopalloselostaja Toni Flink Hämeenlinnan tulevasta koitoksesta.

Ekaterinburgin riveistä löytyy jälleen kovia nimiä. Tällä kertaa myös penkillä nähdään todellinen legenda.

– Valmentaja on Nikolai Karpov eli kaikkien aikojen valmentaja naisten lentopallossa. Joukkueen ehdoton tähtipelaaja taas on Kseniia Parubets (kuvassa), joka keikkuu siinä, onko Venäjän maajoukkueessa vai ei. Kazan eikä turkkilainen Eczasibasi eivät saaneet häntä kahdella ensimmäisellä kierroksella kiinni ollenkaan, sanoo Flink.

– Joukkue on ”vanhan liiton neuvostoliittolainen” joukkue. Pelitapa on hieman erilainen, ja pelikuri on kova. Siellä ei sooloilla yhtään.

Hämeenlinna vahvistui tällä viikolla kahdella pelaajalla, kun Suomen maajoukkuepelaaja Salla Karhu palasi Ranskasta viime kauden seuraansa ja ranskalainen Maeva Orlé saapuu myös joukkueeseen.

– He tulevat otteluun parin treenin jälkeen. Ei heiltä voi odottaa vielä kuuta taivaalta. Enemmänkin heiltä voi odottaa keväämmällä. Hämeenlinnan pitää lähteä hakemaan leuka pystyssä kokemusta, niin kuin päävalmentaja Matteo Pentassuglia on sanonutkin, Flink arvioi.

Mestareiden liigan ottelu Uralochka NTMK Ekaterinburg-Hämeenlinna nähdään Ruudussa suorana lähetyksenä torstaina kello 15.50.