Ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin sunnuntaina Saksan Oberhofissa naisten viesti.

Naisten viestissä nelikko Venla Lehtonen, Laura Toivanen, Suvi Minkkinen ja Kaisa Mäkäräinen joutui kierroksella ohitetuksikolmannella osuudella ja näin ollen Mäkäräinen ei päässyt starttaamaan. Joukkue siirrettiin sivuun sijalta 20.

– Oli kyllä todella väsynyt kroppa taas. Odotin, että olisi ollut parempaa kulkua kuin pikakilpailussa. Makuulla oli haasteita tuulen kanssa, ja siitä tuli vielä kaksi sakkokierrosta. Mutta en tiedä, jotakin on tällä hetkellä pielessä kropassa. Taas tuntui todella tyhjältä meno, viestin aloittanut Lehtonen kommentoi.

Toivanen hallitsi tuulet toisella osuudella ja selvitti ampumapaikat kolmella varapatruunalla. Toivanen jäi osuuden nopeimmalle vain 50 sekuntia.

– Ihan ok veto. Hiihto oli huomattavasti helpompaa kuin pikakisassa. Ammunnassa oli ihan hyvä tatsi, lunta tuli paljon ja näkyvyys oli heikko, mutta pystyin varapatruunoilla paikkaamaan. Varsin yksinäinen paikka hiihtää, ei tuntunut hirveästi viestihiihdolta, jossa olisi päässyt omille vahvuuksille.

Minkkinen joutui kiertämään osuudellaan kolme sakkokierrosta. Minkkinen joutui kärjen ohittamaksi toisen ampumapaikan jälkeen.

– Aika huonostihan se meni. Vaikea paikka lähteä ja oli hankala keskittyä, kun liikaa ajatteli sitä, että kärki tuli jo aika lähellä takana. Ei ollut normaalia omaa tekemistä ollenkaan. Tästä taas oppii.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Saksan Ruhpoldingissa keskiviikkona.

Lähde: alpineskiteam.fi