Mahtava kilpailu! Pekingissä tehtiin suomalaista urheiluhistoriaa – ”Tämä on mieletöntä”

© Kuva: Getty Images

Enni Bertling teki historiaa jääkiipeilyn maailman cupissa Pekingissä. Bertlingin nousu palkintopallille maailman cup -tasolla oli ensimmäinen suomalaisen kiipeilyn historiassa.

Helsinkiläinen Bertling kiipesi vahvasti koko kilpailuviikonlopun ja lähti naisten lead-kiipeilyn finaaliin toiselta sijalta. Finaalissa Irlannin Eimir McSwiggan kiipesi täpärästi suomalaisen ohi hopealle. Maailman cupia johtava Venäjän Maria Tolokonina voitti kilpailun.

– Tänään nautin kiipeilystä. Olin varma, että pääsin reitillä pitkälle, mutta vasta suoritukseni jälkeen kuulin sijoitukseni. Tämä on mieletöntä, Bertling kommentoi Suomen kiipeilyliiton tiedotteessa.

Bertling on tällä hetkellä maailman cupin kokonaistilastossa neljäntenä.