Matilda Bogdanoff voitti 60 metrin aidat Helsingissä kauden kotimaisella kärkiajalla 8,13, joka rikkoo kirkkaasti maaliskuussa Glasgow´ssa käytävien yleisurheilun EM-hallien tulosrajan 8,20.

Bogdanoff juoksi ajan NÅIDin hallikisoissa Liikuntamyllyssä. Tarjolla oli kaksi juoksua. Bogdanoff voitti ensimmäisen ajalla 8,22 ja pinkoi toisessa talven kärkiajan 8,13. Se jää vain sadasosan hänen viisi vuotta sitten Sopotin MM-halleissa juoksemastaan omasta ennätyksestä.

– Tämä oli ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun pääsin juoksemaan kaksi juoksua samassa kilpailussa. Ensimmäinen oli ihan perusjuoksu, mutta toisessa huomasin kuinka juoksu lähti rullaamaan, Bogdanoff kertaili.

Bogdanoffin mukaan juoksussa on yhä hiomista.

– Lähtö on tällä hetkellä se juoksun heikoin pala, mutta loppu tulee mukavasti. Pystyin nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella juoksemaan aitavälit sillä rytmillä, joka minulla on päässä.

Bogdanoff, 28, on parin viime kesän aikana painottanut toista lajiaan pituushyppyä, mutta kuluvalle hallikaudelle hän palasi aitajuoksun pariin. Juoksijan mukaan pituushypyssä kiusaksi tuli nilkkavaiva.

Lähde: Yleisurheilu.fi