Brasilialainen Ricardo Alex Costa Santos eli ”Ricardo” on voittanut yli kaksikymmenvuotisella beach volley -urallaan kaiken mahdollisen, mutta ei Jyrki Nurmista ja Santeri Sireniä.

Nurminen ja Siren etenivät perjantaina Hollannin Haagissa pelattavassa FIVB:n World Tourin neljän tähden halliturnauksessa 24 parhaan joukkoon kaatamalla takuuvarmalla pelillä Ricardon ja Alvaro Filhon numeroin 21-17, 21-18.

– Olihan se mahtava pelata legendaa ja omaa idolia vastaan Ricardoa olen seurannut koko urani ajan. Torjunta-puolustuspeli toimi täydellisesti, myös oma vastaanotto ja hyökkäys pysyivät hyvin kasassa läpi pelin. Uran makein päänahka, Nurminen tuuletteli.

Loppiaisena 44 vuotta täyttävän Ricardon meriittilista on komea: olympiakultaa Ateenasta 2004, -hopeaa Sydneystä 2000 ja -pronssia Pekingistä 2008. Lisäksi lajilegenda voitti MM-kultaa Rio de Janeirossa 2003 sekä kolmesti MM-hopeaa, joista 2013 yhdessä Filhon (28) kanssa.

Perjantain avauspelissä suomalaiskaksikko joutui toteamaan venäläisparin Oleg Stoyanovskiy / Viacheslav Krasilnikov paremmuuden lukemin 11-21, 16-21.

– Aamupelissä tuli kyllä aika pahasti pataan. Ei ole totuttu pelaamaan noin ulottuvaa torjuntaa vastaan, eikä päästy oikein mitenkään siitä ohi. Vastustaja oli kyllä selvästi parempi, Siren tunnusti.

Aamun vastustajista jälkimmäinen on voittanut urallaan EM-hopeaa ja MM-pronssia sekä sijoittunut vuonna 2016 Rion de Janeiron olympialaisissa neljänneksi.

Nurmisen ja Sirenin lauantain jatkopelien kaavio ja vastustaja selviävät myöhemmin illalla.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote