Nokian KrP luottaa omaan menestysreseptiinsä – ”Kontrollisähly ei ole meille”

© Kuva: Juha Tamminen

Nokian KrP on tippunut miesten Salibandyliigassa kahdeksanneksi kolmen peräkkäisen tappion myötä. Mistään kriiseistä ei silti kannata puhua, sillä tappiot ovat tulleet Oilersille, EräViikingeille ja Classicille, mitkä ovat sarjan ehdotonta eliittiä.

Nokialaisten päävalmentaja Jarmo Härmä luonnehtii SuomiUrheilun haastattelussa joukkueensa otteita tällä kaudella ailahteleviksi.

– Kausi on ollut aika aallokkoinen. Rypyläinen kausi oli odotettavissa. Ei voi olettaa, että lennetään vaan hurmoksesta toiseen, Härmä toteaa viitaten viime kauden pronssiseen päätökseen.

– Keskiosio oli tähänastisesta kaudesta vahva, jonka ansioista olemme noilla sijoilla ja pisteillä, hän jatkaa.

Härmä on viimeaikaisista tappioista huolimatta luottavainen, että joukkue pystyy haastamaan taas pudotuspeleissä kärkijoukkueita.

– Yllättävän paljon muuttui jengi loppupeleissä viime kaudesta. Kokeneita pelaajia lähti, nuoria tuli tilalle, joten se ottaa aikansa. Välillä meillä on loistavia pelejä ja välillä me romahdetaan kesken pelin. Tuloksen tekeminen on eri juttu kuin se, miltä oma peli näyttää, valmentaja pyörittelee.

Hän nimeää yhden ison kehitysalueen joukkueensa pelaamisessa.

– Jos miettii koko kautta, niin huolellisuus pallon kanssa ja puolustuspelaaminen. Ne kulkevat aika käsi kädessä.

KrP-koutsi muistuttaa, että he ovat menettäneet viime kauteen nähden yllätysmomenttinsa.

–  Enää emme tule yllätyksenä muille sillä pelillämme. Keskijengit ovat vahvistuneet tälle kaudelle ja olemme haluttua päänahkaa heidänkin keskuudessaan.

Se on kuitenkin varmaa, että KrP ei lähde peruuttelemaan. Kun joukkue astuu kaukaloon, tempon pitää olla kova.

– Kyllä me haluamme pelata peliä, missä sattuu ja tapahtuu. Kontorollisähly ei ole meille.

Joukkue saa harjoitella maajoukkuetauon ansiosta vielä viikon päivät ennen seuraavaa sarjaotteluaan. KrP pääsee treenaamaan lähes koko joukkueen voimin. Vain kolme nuorisomaajoukkueessa mukana olevaa pelaajaa puuttuu. Mitään radikaalia muutosta Härmä ei aio tässä kohtaa joukkueensa peliin tehdä.

– Viimeiset viilaukset. Enää ei mietitä ryhmissä ja kentällisittäin asioita. Nyt lyödään linjaukset, hienosäädetään ja sovitaan viimeiset teemat, mihin luotetaan.

– ErVi-peliin on täysi keskittyminen nyt. Aikamoinen revanssihenki saadaan siihen parin viikon takaisen tappion jälkeen, Härmä lupaa.

Jesse Happonen