Nuorten MM-kilpailut jatkuivat Slovakian Osrbliessä 22-vuotiaiden normaalimatkalla.

Tuusulan Voima-Veikkojen Jaakko Ranta piti miesten 15 kilometrin kilpailussa parasta suomalaisvauhtia sijoittumalla 11:nneksi. Ranta selvitti kilpailun kolmella ohilaukauksella, joista kaksi tuli viimeiseltä pystypaikalta.

– Oli kunnon arvokisakeli, ihan työmiehen keli. Lunta tuli sen verran, ettei oikein eteensä tahtonut nähdä. Huolto oli tehnyt tänään hyvää työtä. Meillä oli koko joukkueella hyvät sukset ja saatiin sitä kautta apuja hiihto-osuudelle tuossa umpihangessa, Ranta avasi olosuhteita.

Kilpailun voittoon hiihti yhden sakon ampunut Ranskan Martin Bourgeois Republique. Ranta jäi voittajasta 1.46,9.

– Ei tuohon omaan suoritukseen voi missään nimessä pettynyt olla. Paras sijoitus nuorten arvokisoissa tähän mennessä. Mitalinnälkää toki jäi. Tarjottiin ihan viimeiselle pystypaikalle asti sitä kirkkainta mahdollista. Tyytyväinen kuitenkin voi kokonaisuutena olla tähän päivään. Lähdetään viestistä hakemaan sitten sitä podiumpaikkaa, Ranta päätti.

Tuusulan Voima-Veikkojen Tuomas Harjula oli toiseksi parhaana suomalaisena 23:s. Harjula ampui kaksi sakkokierrosta ja jäi kärjestä 2.15,7.

– Ammunnat olivat tosi hyviä päivän haastavaan keliin nähden. Hiihto lähti ihan hyvin käyntiin, mutta hyytyi aika pahasti loppua kohden. En ihan tyytyväinen ole, mutta toisaalta vauhti oli sitä samaa, mitä se on tähän mennessä ollut kaudella muutenkin.

Naisten puolella paras suomalainen oli 34:nneksi sijoittunut Heidi Kuuttinen.

Nuorten MM-kilpailut jatkuvat tiistaina 19-vuotiaiden viesteillä.