Suunnanmuutosta uuden päävalmentajan alaisuudessa etsivät amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan seurat ovat pistäneet valmentajaruletin vauhtiin tällä viikolla.

Vuodenvaihteessa päättyneen runkosarjan päätteeksi kuusi seuraa; New York Jets, Miami Dolphins, Denver Broncos, Tampa Bay Buccaneers, Cincinnati Bengals ja Arizona Cardinals antoivat monoa päävalmentajilleen. Kesken kauden Cleveland Browns erotti päävalmentajansa Hue Jacksonin ja Green Bay Packers antoi monoa Mike McCarthylle, joten avoimia päävalmentajanpaikkoja oli yhteensä kahdeksan.

Näistä tehtäviststä kolme täytettiin alkuviikon aikana, kun Green Bay, Arizona ja Tampa Bay nimittivät uuden päävalmentajansa. Green Bay ja Arizona luottavat nuoriin ja nouseviin kykyihin, Tampa Bay taas hankki johtoonsa hurjan määrän kokemusta.

Green Bayn uusi päävalmentaja on 39-vuotiaan nousevan kyky Matt LaFleur, jolla on vyöllään vasta kaksi vuotta kokemusta hyökkäyksen koordinaattorin tehtävistä Los Angeles Ramsista 2017 ja Tennessee Titansista 2018. Arizonan valinta kohdistui niin ikään 39-vuotiaaseen Kliff Kingsburyyn, joka valmensi edelliset kuusi kautta Texas Techin yliopistojoukkuetta. Ensimmäistä kertaa NFL-tasolla valmentava Kingsbury luotsasi yliopistossa tämän kauden NFL:n MVP:ksi ehdolla olevaa Kansas City Chiefsin pelinrakentajaa Patrick Mahomesia.

Tampa Bay Buccaneersin puikkoihin ei sen sijaan astu nuori tulokasvalmentaja, vaan ensi syksynä 67 vuotta täyttävä Bruce Arians. Kahdesti NFL:n parhaana päävalmentajana palkittu Arians jäi viime keväänä eläkkeelle juuri Arizonan päävalmentajan tehtävistä. Pittsburgh Steelersin hyökkäyksen koordinaattorina kaksi Super Bowlia voittanut Arians tunnetaan loistavana pelinrakentajien kehittäjänä. Paluu eläkkeelle tai tv-asiantuntijan töihin ei vaikuta tapahtuvan pian, sillä Ariansin sopimus on nelivuotinen ja sisältää vielä joukkueen option viidennestä vuodesta.

NFL-kausi jatkuu viikonloppuna pudotuspelien divisioonakierroksella. Kaikki NFL-pudotuspeliottelut nähdään suorina lähetyksinä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Lähde: NFL.com.