Miesten Salibandyliigan viime kauden pronssijoukkue Nokian KrP:n riveissä kasvaa tällä kaudella todellinen tulevaisuuden tähtipelaaja. 19-vuotias hyökkääjä Joona Rantala on nimittäin noussut viimeistään meneillään olevalla sesongilla suuren yleisön tietoisuuteen.

Nuorukainen on iskenyt runkosarjan 20 ottelussa tehot 23+28=51. Kyseisillä lukemilla hän on upeasti koko liigan pistepörssissä kakkosena. Edellä on vain MM-kisojen sankaripelaaja Peter Kotilainen, joka kantaa yllään Happeen pelipaitaa.

Nokialaisten päävalmentaja Jarmo Härmä ylistää nuorta suojattiaan.

– Hän ei ole normaali 19-vuotias sählyniilo. Joona on poikkeuksellisen määrätietoinen siitä, mitä haluaa uraltaan. Hän on saanut vastuuta ja on totisesti vastannut huutoon, Härmä toteaa SuomiUrheilun haastattelussa.

Rantala on erinomaisessa opissa myös kaukalossa, sillä hän pääsee tekemään tuhoja viime kauden pistepörssin voittajan kanssa.

Johanssonin Henkan kanssa hän on hyvä tutkapari.

– Hän on todella tehokas ja hyvä hyökkäyskolmanneksella. Lisäksi en tiennyt, että kyseessä on näin menestyksennälkäinen kaveri.

Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään hyökkäyspään taiteilija.

– Joona hoitaa puolustusvelvoitteet hyvin. Kertoo kaverista aika paljon, että hän kuuluu noin nuorena joukkueen kapteenistoon, Härmä muistuttaa.

Vahvat näytöt liigassa eivät riittäneet kuitenkaan paikkaan maajoukkueessa, kun Suomi kohtaa tulevana viikonloppuna Ruotsin Espoossa. Härmä olisi antanut Rantalalle näyttöpaikan.

– Ilman muuta olisin. Maajoukkueesta ei otettu ainakaan minuun tai Joonaan yhteyttä. Hieman erikoista.

– Noh, nämä asiat ovat viisaampien käsissä. Eiköhän noilla näytöillä olla keväällä tai kesällä jo mukana, valmentaja aprikoi lopulta positiiviseen sävyyn.

Rantala siirtyi Nokialle täksi kaudeksi Tampereen Classicin riveistä. Nimivahvassa miehistössä tehot jäivät kauas nykyisistä lukemista. Härmä osasi odottaa häneltä kuitenkin tulosta. Siksi hän luotti nuoreen hyökkääjään ja antoi hänelle ison pelillisen roolin.

– Kaikki tietävät hänet nuorten maajoukkueesta ja muistavat, että NST:ssä hän teki jo 16-vuotiaana parikymmentä häkkiä.

Sarjataulukossa kahdeksantena oleva Härmän poppoo saa hioa joukkueen kesken kuvioitaan vielä viikon päivät ennen seuraavaa ottelua. Seuraavaksi KrP isännöi ensi viikon torstaina EräViikinkejä.

Jesse Happonen