SPV Seinäjoki menetti asemiaan miesten Salibandyliigassa, kun joukkue hävisi kolme kertaa putkeen kotonaan yhdeksän päivän sisään. Joukkue tipahti sarjataulukossa kolmanneksi, kun voittoputkessa liitävä TPS tuli takaa ohi.

SPV kärsi tappiot Oilersille, TPS:lle ja Happeelle, joten mistään jättiyllätyksistä ei ollut kyse. Seinäjokisten päävalmentaja Tommy Koposta tappiot jäivät kuitenkin kaivelemaan.

– Peleissä oli erinomaiset yleisömäärät, mutta urheilullinen puoli oli pettymys. Saimme kyllä ihan ne tulokset, joita pitikin tulla noilla esityksillä. Nyt olemme koittaneet löytää syitä, päävalmentaja Koponen toteaa SuomiUrheilulle.

– Meidän pelitapamme on äärimmäisen liikkuva, mutta nyt meiltä katosi liike. Vastustajat tuntevat meidät myös nykyään paremmin kuin syksyllä.

Harjoituksissa ei ole keskitytty mihinkään tiettyyn osa-alueeseen. Huomioitava tilastofakta on kuitenkin se, että SPV on päästänyt sarjassa toiseksi eniten maaleja hyvästä sarjasijoituksesta huolimatta.

– Kaikkia osa-alueita olemme halunneet kehittää. Kaikki tietää, että pelejä voitetaan hyökkäämällä ja mestaruuksia puolustamalla. Painopiste menee kauden mittaan koko ajan enemmän siihen puolustamiseen.

SPV kohtaa lauantaina viikonlopun ensimmäisessä pelissään sarjassa kymmenentenä olevan Welhot.

– Viime peleissä Welhot on ollut erinomainen. He ryöstivät EräViikingeiltä ja Happeelta pisteen.

– Viime kaudella kävimme heille häviämässä (6-5), joten jos tänäänkin kaikki menee niin kuin pitää, niin tukkaanhan sieltäkin tulee, Koponen naurahtaa.

– Meillä on ihan kaikki pelaajat pelikunnossa. 21 äijää lähtee reissuun mukaan, seuralegenda paljastaa.

Welhot-SPV Seinäjoki lauantaina klo 17.00.

Jesse Happonen