Suomen rullalautailumaajoukkue vahvistui ammattilaisskeittaaja Lizzie Armantolla, joka kuuluu lajinsa parhaimpiin maailmassa.

Hän on rullalautailun moninkertainen maailmanmestari. Hänen pitkällä meriittilistallaan komeilee myös lajin arvostetuimman kutsukilpailun X-gamesin voitto ja kakkossija.

25-vuotias päätti edustaa jatkossa Suomea, mikä tekee rullalautailusta kertaheitolla yhden harvoista potentiaalisista mitalilajeista Tokion olympialaisissa kesällä 2020.

50-vuotias lajin legenda Tony Hawk on hänen suuri kannattaja. Naisella on myös oma pelihahmo Tony Hawk’s Pro Skater 5 -pelissä.

Armanto tuli elokuussa ensimmäinen nainen, joka on onnistunut The Loopissa eli 360-asteen rampissa, jossa myös Hawk on onnistunut.

– Onnea Lizzielle siitä, että hänestä tuli eilen ensimmäinen nainen, joka onnistui pahamaineisessa loopissa. Se oli inspiroiva esitys raakaa päättäväisyyttä ja taitoa, Hawk hehkutti Twitterissä.

Tony Hawk

@tonyhawk
Congratulations to @Lizziearmanto on becoming the first woman to complete the infamous loop yesterday. She pulled it just after our @nextvr event ended. It was an inspiring display of fierce determination and skill, and we at @birdhouse are incredibly proud.