Suomen poikien EM-kisapaikka enää yhden voiton päässä – Finaalissa vastassa jo kertaalleen murskattu Ruotsi!

© Kuva: Getty Images

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien lentopallomaajoukkue on yhden voiton päässä kesän EM-lopputurnauksen paikasta. Suomen esteenä kisapaikan suhteen on sunnuntaisessa finaalissa Kuortaneella länsinaapuri Ruotsi.

Lauantaina alkusarjan päätöspelissä Janne Heikkisen valmentama joukkue löi Ruotsin murskaavasti 3-0 (25-12, 25-10, 25-18).

Aiemmin lauantaina Suomi löi Tanskan 3-0 (25-15, 25-18, 25-14). Näin poikien alkusarja sujui erätappioitta, kun perjantaina Färsaaret kaatui myös 3-0.

– Totta kai olemme tulokseen tyytyväisiä. Myös siihen, että pelin taso on pysynyt hyvänä erä toisen jälkeen, vaikka porukka on vaiuhtunut kentällä. Hieno alkusarja, mutta nyt ajatus sinne, että alkusarja ei merkitse finaalissa. Yksi peli ja siitä EM-kisapaikka on nyt kiinni, Heikkinen totesi.

– Ruotsi parantaa varmasti tästä lauantain pelistä. Meidän pitää syöttöpeli saada jatkumaan tällaisena, se helpottaa montaa asiaa. Olen luottavainen pelimme tasoon. Pojat ovat tehneet pelaajavalinnat vaikeaksi pelattuaan kaikki hyvin. Joudun tosissaan miettimään ketä laitan kentälle. Se on upea juttu. Kaikkia en voi lentopallon sääntöjen mukaan kuitenkaan kerralla kentälle laittaa, Heikkinen virnisteli.

Lähde: Lentopalloliitto

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!