Aikanaan seitsemän kertaa Grand Slam -turnauksen voittoa juhlinut John McEnroe otti kantaa Andy Murrayn tilanteeseen, joka palaa takaisin parrasvaloihin lonkkavamman jäljiltä.

Legendaarinen McEnroe tietää, minkälaista on taistella lonkkavaivojen kanssa. Hän kävi urallaan samoja asioita läpi kuin – viime kaudella vain kourallisen pelejä pelannut – Murray on lähiaikoina käynyt.

McEnroe toivoo, että brittitähti pysyy ehjänä Australian avoimet.

– Jos hän ei ole 100-prosenttisessa kunnossa, hänen tekemisensä on rajallista. Minulla oli 26-vuotiaana lonkkaongelmia, mutta en käynyt hänen tavoin leikkauksessa. Ehkä hänen tilansa oli vielä pahempi. Minusta tuntui, että se vaikutti koko loppu-uraani ja tänä päivänäkin. Jos hänellä on kipuja, pelaaminen on kamalaa. Lonkkavamman jälkeen on vaikea tulla takaisin, koska se vaikuttaa niin paljon liikkumiseen, legenda tietää.

– Uskon, että Australiassa hän yrittää selvitä turnauksen läpi ilman isompia kipuja. Se olisi jonkinlainen voitto. Jos hän tuntee kipua eikä pelaaminen tunnu hyvältä, en usko että hän pystyy etenemään kovin pitkälle, McEnroe arvioi.

Lähde: Tennis365