Golfin European Tourin vuosi 2019 käynnistyy keskiviikkona Abu Dhabin suurkilpailulla. Suomalaisille vuodesta on tulossa European Tourin osalta kiinnostavampi kuin koskaan. Tämän myötä myös Viasat ja Viaplay haluavat nostaa suomalaista golfia entistä tärkeämpään asemaan tarjoamalla suomenkielisen selostuksen kilpailuihin.

Viasatin urheilukanavat ja Viaplay-suoratoistopalvelu ovat toimineet suomalaisittain kiinnostavimman golfkiertueen European Tourin kotina jo vuosia. Matkan varrelle on osunut myös useita huippuhetkiä suomalaisittain. Kotimainen kilpagolf on jatkanut kasvuaan ja European Tourilla pelaa kaudella 2019 peräti viisi suomalaista.

Mikko Ilosen, Mikko Korhosen, Kim Koivun, Tapio Pulkkasen ja Kalle Samoojan edesottamuksia seurataan kaudella 2019 entistä sinivalkoisemmin silmin kun selostuskieleksi vaihtuu jatkossa suomi.

– Suomalaisia kiinnostavat suomalaiset. TV-lähetyksissä näkyvyyttä ei aina voi taata, mutta suomalaisselostuksen avulla pystymme nostamaan omia pelaajiamme entistä tärkeämpään asemaan lähetyksissä. Luvassa on paitsi suomalaisten tulosseurantaa, kisoja sekä haastatteluita suorissa tv-lähetyksissä. Täytyy toivoa, että tänä vuonna näemme myös suomalaisvoittoja ja saamme vedettyä koko lajin suosiota suuremmaksi, Viasatin urheilutuotannoista vastaava Ville Klinga kommentoi.

Golflähetyksiä on luvassa normaaliin tapaan. Kahden ensimmäisen päivän osalta European Tourin lähetykset on usein jaettu kahteen osaan. Viikonloppuisin näytetään noin 5-6 tunnin lähetykset ratkaisuun saakka.

GoGolfin organisoimissa selostuksissa vieraina tulee olemaan asiantuntijakommentaattoreita, kotimaisia golfpelaajia, valmentajia ja vaikuttajia.

– Abu Dhabin kisa on paras mahdollinen näyteikkuna golfille myös niille, jotka eivät vielä seuraa lajia. Maailman parhaat pelaajat ja neljä yllätysvalmista suomalaista kiinnostavat varmasti. Alustavasti on sovittu jo suomalaisten haastattelut suoriin lähetyksiin. Lähetyksistä on tarkoitus rakentaa interaktiivisia kokonaisuuksia, joissa tuodaan suomalaispelaajat entistä lähemmäs heitä seuraavia suomalaiskatsojia. Pari voittoa vuonna 2019 olisi toki tilauksessa, jotta saadaan kilpagolfille rakennettua kunnon buumi, selostuksesta Abu Dhabin kisassa vastaava Nikke Tyry pohtii.

Abu Dhabin kilpailu käynnistyi keskiviikkona kello 5.30 Suomen aikaa. Suomalaisista mukana ovat Mikko Korhonen, Kim Koivu, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja. Ensimmäisellä kierroksella TV-ryhmissä pelaavat muun muassa maailmanlistan kakkonen ja kolmonen Brooks Koepka ja Dustin Johnson. Iltapäivän lähetys ensimmäiseltä kierrokselta alkaa klo 13.00. Kilpailu on katsottavissa Viasatilla ja Viaplay-palvelussa.

Lähde: Viasatin tiedote.