Venäjän Superliigassa Tuomas Sammelvuon valmentaman Kuzbass Kemerovon hurja virhe jatkui lauantaina, kun joukkue kaatoi kotipelissä Ural Ufan selvin numeroin 3-0 (25-18, 25-13, 25-19).

Voitto oli Kemerovolle liigassa jo kuudes peräjälkeen, niistä viisi on tullut suoraa kolmessa erässä.

– Pelasimme loistavan syöttö-vastaanottopelin, mikä oli ehdoton voiton avain. Syötöissä teimme 11 ässää ja vain 9 virhettä, vastustajan nostoprosentti oli 22, Sammelvuo kertasi.

Ufaa vastaan suomalaislibero Lauri Kermiselle suunnattiin vain viisi aloitusta (20 %). Kemerovo jatkaa sarjassa toisena neljä pistettä puhtaalla pelillä porskuttavaa Zenit Kazania perässä.

Kemerovon kausi jatkuu torstaina CEV Cupin vierasottelulla puolalaista Indykpol AZS Olsztynia vastaan. Ensimmäinen osa päättyi venäläisjoukkueen 3-2 -voittoon.

– Keskittyneen työnteon pitää jatkua, sillä pelejä on paljon ja harjoituksia vähän. Tärkeä osa kokonaisuutta ovat myös kentän ulkopuoliset asiat, kuten pelaajien huolto ja fysiikkaharjoittelu, Sammelvuo muistutti.

Mikäli sekä Kemerovo että Ford Store Levoranta Sastamala (VaLePa) etenevät jatkoon, kohtaavat ne toisensa pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon. VaLePa lähtee keskiviikon kotipeliin tshekkiläistä Kladnoa vastaan avausosan 3-2 -voitto taskussaan.

CEV Cupissa puolivälieriin on vahvasti matkalla myös passari Eemi Tervaportin kreikkalaisjoukkue Olympiacos Piraeus, joka voitti avausosassa turkkilaisen Istanbul BBSK:n 3-1. Toinen osa pelataan Kreikassa torstaina.

Seten tappiokierre jatkuu

Ranskan pääsarjan Elvis Krastinsin edustamalla Arago de Setellä ei sen sijaan mene yhtä hyvin. Joukkueen tilille kirjattiin perjantaina kuudes peräkkäinen tappio, kun sarjanelonen Montpellier oli kotonaan Seteä parempi lukemin 3-1 (25-12, 25-14, 22-25, 25-23). Krastins pelasi ottelussa reilut kolme erää (4/-2). Kahden voiton ja kymmenen tappion myötä Sete on jämähtänyt sarjan hännille, eroa suoraan sarjapaikkaan on nyt yhdeksän pistettä.

Soligorskille kaksi voittoa

Sakari Mäkisen Shakhtior Soligorsk jatkaa Valko-Venäjän liigan kakkospaikalla otettuaan viikonloppuna 0-3 ja 1-3 -vierasvoitot Zapadnij Bugista. Eroa sarjajohtaja Stroitel Minskiin on vain yksi piste. Kärkikaksikko on klaarannut kauden 22 peliä vain yhdellä tappiolla.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote