Maailman antidopingtoimisto Wada tiedotti, että Venäjältä saatujen laboratoriotietojen myötä maan antidopingtoimisto Rusadan toimintavaltuuksia ei kumota.

Wada poisti Venäjän antidopigtoimikunta Rusadan ja Moskovan dopinglaboratorion valtuudet vuonna 2015 valtiojohtoisen dopingjärjestelmän vuoksi. Päätös johti useissa lajeissa venäläisten urheilijoiden sulkemiseen kansainvälisistä kilpailuista.

Wada palautti toimintavaltuudet kuitenkin myöhemmin, mutta ehtona sille oli muun muassa pääsy dopinglaboratorion testitietoihin joulukuun loppuun mennessä. Wada sai kuitenkin kaipaamansa tiedot vasta viime viikolla.

Puheenjohtajan Craig Reedien mukaan Wadan johtokunta on ollut kuitenkin tyytyväinen siihen, mitä ovat kuulleet Venäjältä.

– Hallituksen useat jäsenet ilmaisivat pettymyksensä takarajan ylittymisestä, mutta he myönsivät, että sen takia ei ole syytä lisärangaistuksiin. Kaiken tärkeän datan kerääminen on kriittinen askel. Sitä ei ollut helppo saavuttaa, Reedie toteaa Wadan tiedotteessa.

Seuraavaksi Wada pyrkii vahvistamaan, että se on saanut aineiston haltuunsa kokonaisena eikä käsiteltynä. Näytteitä on 9000 ja niiden analysoimiseen voi mennä jopa kaksi kuukautta.