Suomen naissulkapallon kärkinimiin kuulunut Kristiina Danskanen (s. Tainio) on kuollut.

Sulkapalloliiton verkkosivujen mukaan Danskasen elämä päättyi ankaran sairauden murtamana 3.2.2019. Hän oli kuollessaan 57-vuotias

Danskanen voitti ensimmäiset SM-kultansa ollessaan vasta 16-vuotias, nelinpelissä Tiina Partion ja sekanelinpelissä Jouko Degerthin parina. Urallaan Danskanen voitti kolme mestaruutta kaksinpelissä, kahdeksan nelinpelissä ja yhden sekanelinpelissä.

– Kristiina pysyy muistoissani pelaajana, joka aloitti maamme naiskärjessä paljon kaivatun nuorten esiinmarssin 1970- ja 1980-lukujen taitteessa. Selvimmin tämä nähtiin vuonna 1980, kun hän kaksinpelin loppuottelussa voitti silloisen hallitsevan mestarin Raija Koiviston. Ikäeroa oli 10 vuotta.

– Vanhin muistikuvani Kristiinasta on noin 10-11 –vuotiaan Kristiinan nauru ja hihitys Ruskeasuon hallilla. Hänellä tuntui olevan ikätoverinsa Tiina Partion kanssa harjoituksissa jatkuvasti hauskaa. Tämän iloisuutensa ja valoisuutensa hän säilytti aivan viime aikoihin asti, vaikka parantumaton sairaus koko ajan vääjäämättömästi etenikin, Sulkapalloliiton kunniapuheenjohtaja Tuomo Tennilä kirjoittaa Sulkapalloliiton verkkosivuilla julkaistussa muistokirjoituksessa.

Peliuransa jälkeen Danskanen toimi sulkapallovalmentajana ja Sulkapalloliiton hallituksen sekä sen valiokuntien jäsenenä. Hän työskenteli myös Suomen soutuliiton toiminnanjohtajana vuosina 2009-2011.

– Valmennus kiinnosti Kristiinaa suuresti. Sitä kuvastaa, että hänen viimeiseksi työpaikakseen jäi Suomen Valmentajat ry:n toiminnanjohtajuus vuosina 2011-2018, Tuomo Tennilä kirjoittaa.

Lähde: Sulkapalloliitto