Nyt alasarjajoukkueilla on erinomainen tilaisuus ottaa mittaa toisistaan ja pelata hauska lentopalloturnaus sarjakauden huipennukseksi.

Kunnon finaalit on kutsuturnaus 3-sarjan ja alueiden harrastesarjojen parhaille joukkueille. Turnaukseen otetaan korkeintaan 80 joukkuetta.

Helmi-maaliskuun aikana tiedotetaan tarkemmin millä joukkueilla on oikeus osallistua Kunnon finaaleihin ja miten turnaukseen ilmoittaudutaan. Kaikilla liiton alueilla on omat kiintiönsä, joten joukkueita tulee Mikkeliin joka puolelta Suomea.

Kunnon finaalit on tarkoitus järjestää vuosittain ja ensi vuoden finaalien järjestelyoikeudet laitetaan hakuun myöhemmin.

Kunnon finaalien yhteydessä järjestetään myös peippipelin SM-kisat. Turnaus on avoin kaikille halukkaille joukkueille. Edellytyksenä on kuitenkin, että pelaajilla on Lentopalloliiton aikuisten kuntopassi. Osallistumismaksu on 40 euroa/joukkue, josta lähetetään osallistujille maksutiedot sähköpostitse. Ilmoittautumiset peippipeliin tehdään Kunnon finaalien nettisivujen kautta.

Turnaus pelataan kaksi vastaan kaksi -pelinä. Miehillä ja naisilla on omat sarjansa. Otteluissa pelataan yksi erä 15 pisteeseen, pistekatto 17 pistettä. Aikuisten verkon korkeus.

– On hienoa saada samaan turnaukseen joukkueita joka puolelta Suomea. Varmasti nähdään paljon vanhoja pelikavereita, sanoo Mikko Korhonen, joka on turnauksen puuhamies. Mikkelin Passareiden lisäksi hän toimii myös Lentopalloliitossa hallituksen jäsenenä ja kilpailuryhmän puheenjohtajana.

– Minulle on jokaiselta alueelta tullut viestiä, että heillä on Suomen kovatasoisin kolmossarja/harrastesarja. Nythän se nähdään. Tulee huikea turnaus.

– Mielenkiintoista on myös nähdä mikä pari vie peippipelin mestaruuden. Siihenkin on minulle ilmoittautunut muutama varma mitalisti.