Ohhoh! Mittauslaite vaikutti SM-kilpailuiden tuloksiin jälkikäteen – ”Selvitämme, onnistuuko tällaisen systemaattisen virheen muuttaminen”

© Kuva: Juha Tamminen
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Miesten ja naisten pituushypyssä ja miesten kolmiloikassa Kuopion SM-halleissa tapahtui mittalaitteeseen liittyvä mittavirhe, joka tuomarineuvoston puheenjohtajan Eero Kulmalan mukaan on noin 15 senttiä.

– Kilpailun loppujärjestystä ei jälkikäteen muuteta, koska virhe on ollut sama kaikille, mutta selvitämme, onnistuuko tällaisen systemaattisen virheen muuttaminen tuloksiin jälkikäteen, Kulmala sanoo.

Tämä tarkoittaa, että Koilahden voittotulos naisten lauantaisessa pituushypyssä oli komea 644 ja Simo Lipsasen voittotulos miesten lauantaisessa kolmiloikassa 16,31.

HKV:n Roni Ollikainen ponnisti lauantain miesten pituushypyn voiton halliennätyksellään 771, joka mittavirheen takia on siis 786. Tulos syntyi viimeisellä yrityksellä.

Ollikaiselle  tulos oli helpotus, sillä hallikausi on tähän mennessä ollut harjoituskuntoon nähden pettymys.

– Onneksi tuolla viimeisellä onnistuin. Olisi tietysti ollut hyvä, jos olisi saanut paremman tuloksen aiemmilla kierroksilla ja päässyt sitten viilamaan merkkiä, Ollikainen viitasi kisan moniin yliastuttuihin hyppyihin.

– Tuossa viimeisessä hypyssä sain lantio toimi ihan eri tavalla kuin viime aikojen kisoissa

Joensuun Katajan Kalle Salminen hyppäsi hänkin viimeisellä kierroksella pisimmän ponkaisunsa 752 ja nousi toiseksi. Kolmiloikan mestari Simo Lipsanen Lappeenrannan Urheilu-Miehistä oli kolmas tuloksella 747, millä hän johti kilpailua vielä ennen viimeistä kierrosta.

Noihin kahteen tulokseen on siis luvassa 15 senttiä lisää.

Lähde: SUL tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!