Onko tässä enää mitään järkeä? Suomelle aivan uskomaton 37-0-voitto – Hyökkääjä takoi 15 pistettä!

Suomen naisten maajoukkue päätti MM-karsintaturnauksensa Slovakiassa ennätykselliseen 37–0-voittoon Itävallasta. Myös Veera Kauppi sai nimensä historian kirjoihin takomalla hulppeat teholukemat 9+6=15.

– Tämä oli turnauksen viimeinen peli, ja molemmat joukkueet olivat vähän väsyneitä. Meillä kaikki kentälliset onnistuivat, ja meidän ketjumme toimi todella hyvin. Oli kiva pelata, Veera Kauppi kertoi pian ottelun jälkeen.

Hän korosti, ettei ennätysten rikkominen oli mikään itsetarkoitus, vaikka maalin tekeminen toki mukavaa onkin.

– Ne jutut ovat kivoja lisiä tekemiseen, mutta eivät mikään tavoite. Ihan loppuhetkille tiesimme, että tällainen on tulossa ja lauoimme vähän enemmän, Kauppi myönsi.

Sinällään tarkoilla luvuilla ei ole merkitystä, eikä tällaisilla murskajaisilla juuri ole pelillistä arvoa. Kaksi vuotta sitten Suomi murskasi Britannian 32–0, ja nyt pistettiin siis viidellä paremmaksi. Ruotsi voitti omassa MM-karsintaturnauksessaan Ranskan peräti 61–0.

Pelaajat palaavat nyt seurajoukkueisiinsa. Ruotsalaisessa IKSUssa pelaava Kauppi alkoi siirtää jo katsettaan länsinaapurissa odottaviin tiukempiin peleihin.

– Meillä on heti ensi viikolla kärkikamppailu (My Kippilän) Moraa vastaan. Nyt on tärkeää keskittyä siihen ja myöhemmin sitten pudotuspeleihin, neljässä MM-karsintapelissä tehot 19+15=34 tehtaillut naissalibandyn supertähti sanoi.

Seurajoukkueessa Kaupin siskokset saavat todennäköisesti hieman enemmän haastetta, vaikka IKSU johtaakin Ruotsin naisten Superliigaa täysillä pisteillä 17 ottelun jälkeen. Veera Kauppi on pistepörssin kärjessä heti debyyttikaudellaan länsinaapurissa pisteillä 37+21=58.

Lähde: Salibandy.fi