Suomen Salla Koskela taisteli hienosti hiihtosuunnistuksen EM-kisojen pitkän matkan pronssille. Mitali oli Koskelalle jo toinen Turkin Sarikamisissa käydyissä EM-kisoissa, sillä perjantaina hän otti hopeaa keskimatkalta.

Koskela iloitsi mitalistaan ja ensimmäisestä pitkän matkan arvokisamenestyksestään.

– Meno ei tuntunut mitalivauhdilta. Pieni flunssa on vaivannut parin päivän ajan. Toisaalta tein pitkässä kisassa vain pari pientä virhettä ja tunnuin palautuvan hyvin raskaiden ylämäkiosuuksien jälkeen, Koskela summasi mitalisuorituksensa.

Pitkän matkan kisan voitti ylivoimaisesti Ruotsin Tove Alexandersson, joka kukisti Venäjän Maria Ketskinan lähes kolmella minuutilla. Koskela jäi hopeasijasta 1.20. Ensimmäisissä väliajoissa Koskela oli kärkeä lähes neljä minuuttia perässä – hitaamman hajonnan käyneenä. Kolmen lenkin myötä hajonnat tasoittuivat, ja Koskela nousi tasaisesti kohti mitalitaistelua.

Suomen muut naiset Marjut Turunen ja Milka Reponen olivat tasaisen kisan jälkeen sijoilla 11 ja 12.

Miesten kisassa voiton vei jälleen Norjan Lars Moholdt, jolle mestaruus oli jo toinen EM-viikolta. Venäjän Sergei Gorlanov antoi kunnon vastuksen ja jäi hopealle 34 sekunnin erolla. Ruotsin Erik Rost jäi pronssille viiden sekunnin erolla. Parhaana suomalaisena maaliin taisteli Jyri Uusitalo, joka otti samalla EM-viikon parhaan sijoituksensa 7. Tero Linnainmaa oli 11., Janne Häkkinen 14. ja Tuomas Kotro 15.

– Tein ensimmäisellä lenkillä isohkon virheen, mutta muuten oli ehjä pitkän matkan kisa. Fyysisesti ei ollut mahdollisuuksia mitalisijoille. Kisavire oli EM-viikon paras tähän asti, iloitsi Uusitalo.

EM-kisat päättyvät maanantaina kilpailtavaan viestiin, jossa Suomi tavoittelee mitalia sekä naisten että miesten kisassa.

Lähde: Suunnistusliiton tiedote.