MM-titteliottelunsa lokakuussa hurjalta näyttäneeseen silmävammaan päättänyt ruotsalaisnyrkkeilijä Anthony Yigit palaa kehään viikonloppuna.

Ylemmän kevytsarjan IBF-liiton MM-ottelussa Valko-Venäjän Ivan Branchykiä vastaan Yigitin vasen silmä turposi uskomattomaksi palloksi, mistä syystä lääkärin oli pakko keskeyttää ottelu (Lue juttu tästä).

Yigit kertoo nyt Ruotsin Viaplayn haastattelussa, että silmävamma oli tuon ottelun vaivoista pienimmästä päästä.

– Silmä oli tosiasiassa vähiten ikävä. Minulta murtui myös leuka neljännessä erässä. Ottelun jälkeen jopa korvani turposi ja se piti tyhjentää verestä, Yigit kertoo.

Yigit oli melkoinen taistelija, sillä ottelu keskeytyi vasta seitsemännessä erässä. Leuan murtaneen osuman jälkeen hän kertoo tarkistaneensa välittömästi hampaidensa tilanteen.

– Hän sai helpon koukun osumaan kasvoihini. Se tuntui oudolta ja ajattelin heti Erik Skoglundia, joka menetti muutaman hampaan murtaessaan leukansa. Joten sen erän jälkeen otin hammassuojat pois ja tarkastin, että hampaat ovat tallella, Yigit muisteli.

Ammattilaisuran ensimmäinen tappio laittoi Yigitn haaveet MM-tittelistä joksikin aikaa telakalle. Lauantaina hän kohtaa Koblenzissa Saksassa suhteellisen tuntemattoman italialaisen Mohamed Khalladin. Friikiltä näyttänyt silmävamma teki Yigitistä kuitenkin maailmankuulun.

– Minusta tuli kuuluisa ympäri maailmaa. New York Times ja Washington Post kirjoittivat silmästäni. Ihmiset eivät varmaankaan tunnista minua nyt ilman turvotusta, Yigit kuittasi.

Lähde: Aftonbladet.