Runsaasti huomiota saanut meksikolainen kilpailija mukaan Finlandia-hiihtoon: Aikoo hiihtää vitsin vuoksi 32 kilometriä! – ”Päätavoitteeni on päästä maaliin”

© Kuva: Juha Tamminen
Wigan - Sheffield Wednesday tiistaina! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Lahden hieno hiihtolajien tapahtumaputki saa jatkoa 23.–24. helmikuuta, kun Finlandia-hiihto käydään Lahden ja Hollolan laduilla. Tapahtumaan on ilmoittautunut 3 250 hiihtäjää, jotka edustavat 28 eri kansallisuutta.

Suosituin matka on jälleen ollut perinteisen 50 kilometriä, jolle on ilmoittautunut 1 489 hiihtäjää. Finlandia-hiihtoon jo ilmoittautuneiden joukossa on ensimmäistä kertaa myös meksikolaisedustus, kun Luis Orozco osallistuu 32 kilometrin perinteisen kilpailuun lauantaina 23. helmikuuta.

– Kaverit ovat vitsailleet monta vuotta, että jonain päivänä minun pitäisi osallistua Finlandia-hiihtoon, sillä ei ole montaa meksikolaista, jotka osaisivat hiihtää. Meksikossa lumi on lähinnä jotain, mikä näkyy kaukana vuorien huipuilla, Orozco sanoi Finlandia-hiihdon tiedotteessa.

Hän oppi hiihtämään saapuessaan Suomeen opiskelemaan 18 vuotta sitten. Innostajana toimi suomalainen tyttöystävä, josta tuli sittemmin Orozcon vaimo. Nyt ”vitsin” toteutuminen on enää reilun 1,5 viikon päässä. Minkälaista Finlandiaa kovasti kotimaassaan mediahuomiota tapahtuman tiimoilta saanut mies odottaa?

– Hauskaa ja haastavaa. Tämä on ensimmäinen hiihtokisani, joten päätavoitteeni on päästä maaliin. Tällä hetkellä odotan, että hiihtäisin 32 kilometriä alle 3,5 tunnissa, mutta katsotaan, hän sanoo.

Wigan - Sheffield Wednesday tiistaina! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!