Salibandyn TEHO Sport Suomen Cupin mestaruus ratkotaan naisissa PSS:n ja EräViikinkien kesken lauantaina Tampere Areenalla. Porvoolainen PSS johtaa liigaa tällä hetkellä ja helsinkiläinen EräViikingit on viidentenä.

Sarjataulukkoa tiirailemalla pienoisen ennakkosuosikin viitan voisi lyödä siis PSS-pelaajien harteille. Joukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen pistää kuitenkin kapuloita spekulointirattaisiin.

– EräViikingeilä on tosi tehokas ja vaarallinen hyökkäys, meillä ehkä sitten kovempi puolustus. En näe yhtä ennakkosuosikkia. Vastakkain on kaksi tosi kovaa joukkuetta, PSS-luotsi toteaa SuomiUrheilulle.

– Meille heiteltiin ennakkosuosikin viittaa, mutta kyllä mä heitän sitä kaverille yhtä paljon, hän jatkaa.

Kouvalainen ei olisi yllättynyt, mikäli kaukalossa nähtäisiin loppuottelulle kenties tyypillisesti varovaista peliä.

– Voi tulla ainakin alkuun. Jos peli pysyy tasaisena, niin on varmasti tarkkaa. Eka 20 minuuttia kertoo paljon.

Cupin voitto merkitsisi porvoolaisille paljon.

– Se on yksi tavoite, pelaajien asettama tavoite tälle kaudelle. Puolivälierävaiheessa päätimme, että tavoitteemme on viedä homma kotiin.

Kouvalainen nostaa katsojien iloksi kummastakin joukkueesta yhden pelaajan esiin, jota kannattaa seurata erityisesti.

– Nostan ErViltä Trine Sällströmin. Tosi vahva pelaaja, jolta löytyy pallolista oveluutta. Hän on taitava ja ulottuva pelaaja, jonka ratkaisuja on tosi vaikea lukea.

– Meiltä ekana aina nostetaan esiin Sundströmin Ella. Puolustuspäästä Kristiina Järvinen kolkuttelee maajoukkueen portteja. Hän on koko ajan läpimurron kynnyksellä. Kristiina on tosi vahva puolustuspelaamisessa ja hän odottaa itseltään sekä joukkuekavereiltaan aina paljon, valmentaja kertoo.

EräViikingit ja PSS taistelevat paremmuudestaan lauantaina klo 13.00 alkaen. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Ruudusta.

Jesse Happonen