Olympialuokkien maailmancupissa Miamissa kirittiin torstaina alkuviikon rästejä ja useissa luokissa purjehdittiin lisälähtöjä. Tapio Nirkko näytti Finnjollissa jälleen tasaisuutensa purjehtimalla sijat seitsemän, kymmenen ja kolme.
Viiden lähdön Nirkko on kokonaistilanteessa toisena ja tasapisteissä kilpailua johtavan Ruotsin Max Salmisen kanssa.

– Olosuhteet eivät olleet ainakaan helpommat kuin aiempina päivinä. Vesillä oli aikamoista kasinoa välillä. Pistimme ruletin pyörimään ja katsoimme, kuka lähtee voittajana pois, Nirkko naurahtaa viitaten vaihteleviin tuuliin.

– Minulla oli hyvä päivä. Kahden ensimmäisen lähdön tulokset tulivat vähän taistellen, mutta kolmannessa lähdössä olin jo ylämerkillä viiden joukossa.

Myös kahdeksantena oleva Oskari Muhonen on purjehtinut Finnjollissa mainiosti.

– Kaksi ensimmäistä lähtöä sujui hyvin. Kolmannessa tein liikaa pieniä virheitä, jotka maksoivat sijoja, kun välimatkat muihin olivat lyhyet, Muhonen sanoo.

Laser-luokissa suomalaisten tulokset heittelivät. Laser radialin Monika Mikkola jatkaa kuitenkin kilpailua viidentenä, Laser standardin Kaarle Tapper on 11:ntenä ja Tuula Tenkanen on Laser radialissa 20:ntena.

49er FX -venekunta Noora Ruskola/Mikaela Wulff nousi kokonaistilanteessa 14:nneksi ja Nacra 17 -tiimi Sinem Kurtbay/Kalle Bask on sijalla 21.

Maajoukkuetulokset, Miamin maailmancup:

Tapio Nirkko, Finnjolla: 2. (7., 10., 3.)
Monika Mikkola, Laser radial: 5. (35., 20., 9.)
Oskari Muhonen, Finnjolla: 8. (9., 4., 14.)
Kaarle Tapper, Laser standard: 11. (8., 3., 44.)
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 14. (6., 15.)
Tuula Tenkanen, Laser radial: 20. (42., 11., 7.)
Sinem Kurtbay/Kalle Bask, Nacra17: 21. (12., 15, 10., 21.)

Lähde: SPV:n tiedote