Roni Hietaranta, 17, juhlii kaksin- ja nelinpelimestaruutta alle 18-vuotiaiden 4. kategorian ITF World Tennis Tourin kilpailussa Kaarinassa.

Poikien kaksinpelin loppuottelussa olivat vastakkain ykköseksi sijoitettu Hietaranta ja viidenneksi sijoitettu irlantilainen Ammar Elamin, 16. Pelaajien polut finaaliin olivat hieman erilaiset, kun irlantilainen ei ollut hävinnyt erääkään ja suomalainen oli venynyt toisella kierroksella ja puolivälierissä erän tappioasemista voittoihin. Ottelusta muodostui tasaväkinen koitos, jonka voittoa pääsi suomalaisyleisön riemuksi juhlimaan 17-vuotias Hietaranta numeroin 6-3, 7-5.

– Tänään voiton avain oli kova taistelutahto, positiivisuus ja itseni tsemppaaminen. Johdin toista erää jo 5-2, mutta vastustaja pääsi vielä otteluun mukaan. Olin henkisesti vahva ja sain otettua toisenkin erän itselleni. Tämä oli turnauksen paras otteluni, kommentoi tyytyväinen Hietaranta.

Hietaranta ja Elamin olivat myös nelinpelin voimakaksikko, sillä he etenivät kolmella voitolla ilman erätappioita finaaliin. Loppuottelussa ruotsalais-virolaispari Måns Dahlberg/Alexander Georg Mändma laittoivat tiukasti kampoihin avauserässä, mutta lopulta Hietaranta/Elamin etenivät vakuuttavaan turnausvoittoon erin 7-5, 6-0.

– Loistavat fiilikset jäävät tästä viikosta, päätti Hietaranta.

Lähde: Tennisliiton tiedote