Suomalaisten hyvä meno ampumahiihdon nuorten MM-kisoissa Slovakian Osrbliessä jatkui 22-vuotiaiden pikakilpailussa.

Tuukka Invenius sijoittui miesten 10 kilometrin pikakilpailun viidenneksi ja Jaakko Ranta kuudenneksi. Kilpailun voitto meni puhtaasti ampuneelle Norjan Vebjörn Sörumille.

Pystypaikalta yhden sakkokierroksen ampunut Invenius jäi kärjestä 42,2 sekuntia. Mitaliin Inveniuksella jäi matkaa vain kuusi sekuntia.

– Kolme nuorten MM-pikakisaa olen päässyt hiihtämään ja onneksi kolmas kerta toi itselle tyydyttävän suorituksen. Hiihto oli tänään tasavahvaa ja ammunta kulki, niin hyvä tulos siitä sitten tuli. Todella tyytyväinen olen päivän kilpailuun.

Invenius pääsee metsästämään mitalia vielä takaa-ajossa, joka on nuorten MM-kisoissa luvassa sunnuntaina.

– Mitali jäi tänään harmittavan lähelle, mutta onneksi huomenna on vielä takaa-ajo. Siellä yritetään tehdä voitava.

Jaakko Ranta selvitti kilpailun myös yhdellä sakolla. Hän jäi kärjestä 48,1 sekuntia.

– Kukitukseen asti pääsin ja kukkien kanssa kämpille, niin se on aina hyvä kisa silloin. Pienet olivat marginaalit tämän päivän kisassa ja ihan viimeiset sadat metrin taisteltiin jopa mitalista. Tänään kääntyi näin päin, mutta joka tapauksessa huomiselle on pedattu tosi hyvät lähtöasetelmat.

Ranta lähtee Inveniuksen tavoin kovin odotuksin kohti takaa-ajoa.

– Lähdetään Tuukan kanssa kuljettamaan Suomi-junaa kohti keulaa. Huomenna on pitkä kilpailu ja ammunta ratkaisee, niin uskon että se toimii kyllä meille. Tämänpäiväinen kyllä kasvatti mitalinnälkää entisestään, kun oli jo ihan hyppysissä.

Nuorten MM-kisojen päätöspäivänä sunnuntaina kilpaillaan 19- ja 22-vuotiaiden takaa-ajot.

Lähde: Ampumahiihtoliitto