Suomalaiset jatkoivat vahvoja otteitaan ladulla yhdistetyn maailmancupissa Lahdessa. Ilkka Herola (6:s), Eero Hirvonen (8:s) ja Leevi Mutru (9:s) nousivat hiihto-osuudella kärkikymmenikköön.

Suomalaisten mäkiosuus oli kaksijakoinen, parhaimpiin suorituksiin ylsivät Mutru ja Arttu Mäkiaho, joka kuitenkin hylättiin pukurikkeen takia. Uransa parhaaseen tänään yltänyt Mutru pääsi ladulle sijalta 12 ja nousi vahvan hiihdon päätteeksi sijalle 9.

– Erittäin onnistunut maailmancup-kenraali, mukava lähteä Seefeldiä kohti. Hypyn kanssa pientä painimista, mutta kyllä siinä hyviä elkeitä on. Varmasti saadaan vielä palasia loksahtamaan parempaan kuntoon ennen MM-kisoja, Mutru kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Herola koki mäkiosuuden olleen vaikea, mutta totesi kahden viimeisen viikon tuoneen vahvoja onnistumisen tunteita.

– Tulokseen voi olla tyytyväinen. Uran paras kaksviikkonen, hyvillä mielin voi lähteä jatkamaan. Mahtavia fiiliksiä on saanut mukaan näistä viikoista.