Vapaaottelijaa syytetään kahdesta tuoreesta murhasta – aiempi puoliso katosi huoltajuustaistelun jälkeen vuonna 2009

© Kuva: Getty Images

44-vuotias vapaaottelija Cedric Marks on vangittu syytettynä kahdesta murhasta. Järkyttävään väkivaltahistoriaan voi kuulua myös kolmas ruumis, jota ei ole löydetty.

Marks pakeni viikonloppuna vankikuljetuksesta ollessaan pidätettynä syytettynä entisen tyttöystävänsä Jenna Scottin kodin ryöstämisestä. Nyt Marksia epäillään myös 28-vuotiaan Scottin ja tämän ystävän Michael Swearinginin, 32, murhasta. Scott ja Swearingin katosivat tammikuun alussa Texasissa. Heidän ruumiinsa löydettiin 15. tammikuuta. Scott yritti viime vuonna hakea Marksille lähestymiskieltoa väkivallan takia. Scottin mukaan Marks oli myös kertonut omaavansa kokemusta murhien salaamisesta.

Marksin nykyinen tyttöystävä Maya Maxwell pidätettiin hänen kanssaan tammikuussa. Maxwell on kuulusteluissa myöntänyt todistaneensa Marksin tappaneen Scottin ja Swearingin. Hän on myöntänyt syyllistyneensä murhien salailuun yrittäessään piilottaa Swearinginin auton.

Marks on parhaillaan vangittuna Texasissa kahdesta murhasta syytettynä. Texasissa rangaistuksena murhasta on yleensä elinikäinen vankeus ilman armahduksen mahdollisuutta tai kuolemantuomio.

Marks on epäiltyjen listalla myös vuonna 2009 kadonneen April Peasen tapauksessa. Pease ja Marks kävivät vuonna 2008 huoltajuustaistelua yhteisestä lapsestaan, jonka huoltajuus määrättiin Peaselle. Seuraavana vuonna Pease katosi, huoltajuus siirtyi Marksille, kunnes viranomaiset ottivat lapsen huostaansa.

Marks aloitti vapaaottelijan uransa vuonna 1998. Hän on otellut ammattilaisena 58 ottelua. Viimeisin näistä tapahtui vuonna 2018.

Lähteet: Bloodyelbow.com, CBS, KWTX.