Ilkka Herola kertasi vaikeaa kautta: ”Uran hienoin tasonnosto”

© Kuva: Getty Images

Yhdistetyn maailmancup päättyi tänään Saksan Schonachissa. Ilkka Herola oli päätöskilpailun kuudes ja päätti kauden kokonaiscupin 11. sijaan.

Finaalipäiväksi aikataulutettu kahden kierroksen mäkikisa ja 15 kilometrin hiihto-osuus typistyi varakilpailun tulosten mukaiseen 10 kilometrin hiihtoon. Sää kangisti urheilijoita, kun taivaalta tuli räntää ja vettä ja tuuli oli kova.

– Ihan kohtalainen lopetuspäivä. Hiihto oli ajallisesti huono, pääsi kylmä kangistamaan, kun vettä ja räntää tuli. Aiheutti kyllä aika huonon tunteen, oli kädet tunnottomat. Kuudessija jatkaa loppukauden hyvää sarjaa, voihan tähän isossa kuvassa olla tyytyväinen, Herola summasi.

Koko kautta ajatellen Herola näki henkisen kasvun suurimpana voittonaan.

– Pitäisin kuitenkin kaikkine henkisine voittoineen hyvänä tätä kokonaisuutena. Semmoisesta suosta, mikä oli ensimmäisen parin kuukauden ajan, niin pystyi nousemaan tälle tasolle, se oli uran hienoin tasonnosto. Jotain siis saatu aikaiseksi tuolla henkisellä puolella, analysoi Herola.

Eero Hirvosen kilpailu kaatui pitkälti varakilpailun hyppyyn, ja mies lähti hiihto-osuudelle yli kolme minuuttia kärjen takaa, sijalta 50.

– Ei kovin häävi kruunaus ollut tälle kaudelle, ei sen kummempaa kerrottavaa tämän päivän kisasta, sanoi Hirvonen.

Kokonaisuus jäi kuitenkin plussalle, koska polvivamman jäljiltä Hirvosen kilpaileminen oli epävarmaa.

– Kausi on ollut tuloksellisesti vaikea, vaikka muutama kohokohta toki siellä on. Tottakai hyviä asioitakin mahtuu, kuten hiihtovauhti mennyt eteenpäin ja ja vielä loppukirit on parantuneet, mutta tässä tilanteessa ei auta, kun hyppääminen on niin vaikeaa. Lähtökohdat eivät olleet kovin häävit tähän kauteen. Siihen nähden siellä ollut joitakin ihan hyviäkin kisoja, siihen pitää olla tyytyväinen, pyöritti ajatuksiaan Hirvonen.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.