Ilkka Herola lähti taistelemaan mitalista kaikin mahdollisin keinoin – ”Niissä paikoissa tuntui olevan vaikeaa ottaa kiinni”

© Kuva: Getty Images

Yhdistetyn maailmancup päätetään Schonachiin tänä viikonloppuna. Päätösviikonlopun ensimmäinen osakilpailu alkoi suomalaisittain vahvasti, Ilkka Herolan oltua parhaana suomalaisena viides.

Eero Hirvonen täydensi suomalaispanosta ollessaan kolmastoista ja Leevi Mutru oli 29:s. Otto Niittykoski karsiutui kilpailusta.

Herola onnistui mäkiosuudella hypättyään 97,5 metriä, jolla pääsi ladulle 44 sekuntia kärjestä.

– Tietenkin lähdettiin taistelemaan kaikin mahdollisin keinoin. Aika paljon joutui yksin vetämään ja keulaporukka pääsi tekemään yhteistyötä. Kovaa on vastatuuli välillä ja niissä paikoissa tuntui olevan vaikeaa ottaa kiinni. Ei tuloksena tietenkään huono, kyllä vitossijaan pitää pystyä olemaan tyytyväinen, totesi Herola.

Hirvonen hyppäsi mäkiosuudella 88-metrisen hypyn, joka oikeutti sijaan 32. Huiman nousun ladulla tehnyt Hirvonen totesi kilpailun olleen perustasoa.

– Kokonaisuutena aika basic. Pitää olla tyytyväinen, että sai parhaan hypyn kisaan. Tästä on ihan hyvä lähteä huomiseen, yrittää saada tasapainoiset suoritukset ja hyvän tuloksen, olisi kiva päättää maailmancup-kausi siihen, kommentoi Hirvonen.

Myös Mutru onnistui mäkiosuudella, venytettyään hyppynsä kilpailukierroksella 99 metriin. Mutru oli tyytyväinen erityisesti siihen, että pystyi kilpailutilanteessa pääsemään parhaaseen suoritukseensa.

– Koekierroksella oli vielä vaikea saada hyppyä hallintaan, mutta pikkuisen myöskin tuuliolot kääntyivät itselle suotuisiksi ja sain tehtyä ylivoimaisesti parhaan hypyn kilpailusuoritukseen. Antoi tunnetta 99-metrinen, kun on tullut 85-metrisiä harjoituksissa aika monta vedettyä. Antaa luottoa, että pystyy petraamaan kisaan reilusti.

Viime viikolla mahataudista kärsinyt Mutru joutui hieman taipumaan hiihto-osuudella.

– Hiihto-osuus kehkeytyi todella vaikeaksi tänään. Mahatauti oli vienyt sen verran energiaa, ettei yksinkertaisesti ollut paukkuja tuon parempaan suoritukseen, totesi Mutru.

Kilpailun voiton vei Itävallan Bernhard Gruber 0,6 sekunnin erolla maanmieheensä Lukas Greidereriin. Norjan Jarl Magnus Riiber oli kolmas.

Yhdistetyn maailmancup päättyy huomenna Schonachissa kahden kierroksen mäkiosuuteen ja 15 kilometrin hiihtoon. Maailmancupin 30 parasta starttaa kilpailuun, joten suomalaisista mukana nähdään Ilkka Herola ja Eero Hirvonen.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.