Miesten Salibandyliigan runkosarjassa kolmanneksi tullut Turun Palloseura valitsi puolivälieräparikseen kahdeksanneksi tulleen Nokian KrP:n. Nokialaisten paidassa tähän mennessä todellisen huippukauden pelannut Joona Rantala povaa tiukkoja kohtaamisia.

– Tepsi on kova puolustamaan ja kova ryynäämään. Meidän pitää antaa kaikkemme, jotta saamme heidät voitettua, 20-vuotias nuorukainen toteaa SuomiUrheilulle.

Kaukalossa kohtaavat kovin erilaisilla pelifilosofioilla operoivat joukkueet.

– Se on tosi erilainen jengi kuin me. He tykkäävät puolustaa ja me olemme sitten selvästi hyökkäysorientoituneempi joukkue. He sopivat meille, mutta olemme erilaisia.

Vaikka TPS perustaa pelinsä tiiviiseen koko joukkueen puolustuspeliin, niin löytyy heiltä myös osaamista hyökkäyspäässä.

– Tepsillä on paljon taitoa ja halua sitäkin enenmmän. Kailialan Miko on tietenkin kova maalintekijä ja Jalon Eero on tehnyt paljon pisteitä. Siinä on varmaan heidän terävin kärki hyökkäyssuuntaan, Rantala arvioi.

Hän on pelannut Jalon kanssa samaan aikaan juniorimaajoukkueessa, vaikka onkin turkulaista vuoden nuorempi.

– Ollaan ysikasien maajoukkueessa oltu samaan aikaan. Hänellä on kova rystylaukaus, mutta kanttia hän ei osaa vetää, joten sitä ei tarvi varoa, hyökkääjäkollega naureskelee.

– On hän hyvä myös suojaamaan palloa, joka on pikkaisen ärsyttävää välillä. Häneltä on vaikea saada palloa pois, Rantala kehuu.

Runkosarjassa komeat 65 pistettä takonut Rantala antaa itseltään pudotuspeleihin yhden lupauksen.

– Lupaan paljon taistelua. Lupaan taistella hirveästi. Varmaan muutaman maalinkin teen ja lupaan tehdä kentällä kaikkeni, hyökkääjä päättää.

TPS:n ja KrP:n ensimmäinen puolivälieräottelu pelataan Turussa Kupittaalla perjantaina. Ottelu alkaa klo 18.30.

Jesse Happonen