Suomen ykköspelaaja Olli Tuominen otti uransa 15. ammattilaisturnausvoittonsa, kun hän kukisti Unkarin Balasz Farkasin Moskovan 11 000$ turnauksen loppuottelussa suoraan 3-0. Erälukemat kirjattiin suomalaisen hyväksi 11-5, 11-6, 11-8.

Maailmanlistalla sijalla 73 tällä hetkellä majaileva Tuominen oli sijoitettu turnauksessa toiseksi. Finaalivastustaja Farkas oli matkalla loppuotteluun kaatanut mm. turnauksen ykkössijoitetun, Espanjan Iker Pajaresin. Ensi kuussa 40 vuotta täyttävä suomalainen lähti loppuotteluun kuitenkin lievänä ennakkosuosikkina.

Ensimmäinen erä mentiin Tuomisen komennossa, eikä unkarilainen päässyt oikein peliin mukaan. Erä Tuomiselle 11-5. Toinen erä oli lähes ensimmäisen toisinto, numerot nyt Tuomiselle 11-6. Kolmannessa erässä Farkas pääsi ensimmäistä kertaa sisään peliin ja johti erää muutamalla pisteellä. Tuominen ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan vei erän viimeiset pallot nimiinsä. Erä 11-8 suomalaiselle ja koko ottelu suoraan 3-0.

– Kaksi ensimmäistä erää peli oli hyvin hallinnassa. Ei mitään parasta peliä, mutta tasaisen varmaa ilman virheitä. Kolmannessa kaveri alkoi pääsemään paremmin mukaan enkä itse pystynyt enää muuttamaan rytmiä. Tapahtui kevyt jäätyminen, mikä oli viedä sen erän, mutta sain lopulta kuitenkin tilanteen hallintaan ja suoran 3-0 voiton. Tuominen kertasi loppuottelun vaiheita.

Suomalaisen, jo veteraani-ikäisen huippu-urheilijan ura hakee jopa kansainvälisesti vertaistaan. Mies on ollut maailman 80 parhaan pelaajan joukossa yli 20 vuotta yhteen putkeen! Parhaimmillaan sijoitus on ollut 13. vuonna 2006. Suuria loukkaantumisia ei ole ollut ja pelitaso on pysynyt tasaisen korkeana. Tuominen toimii oman peliuran ohella myös Suomen miesten maajoukkueen pelaajavalmentajana.

Moskovan ykköstilasta Tuominen kuittasi taskuunsa 200 ammattilaispistettä sekä reilut 2000€ palkintorahoina.

Lähde: Squashliiton tiedote