Maailman parhaaksi valittu Eero Kosonen ei välitä, millä tyylillä SPV etenee pudotuspeleissä jatkoon: ”Vain voitot ratkaisee”

© Kuva: Juha Tamminen
Änärissä Anaheim - Buffalo! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

SPV Seinäjoen maalivahti Eero Kosonen valittiin vastikään maailman parhaaksi salibandypelaajaksi. 32-vuotias maalivahti otti valinnan tyynesti ja hän arvioi kauttaan varsin malitillisesti.

– Nyt oli tietysti MM-kisavuosi. Ihan tasainen runkosarja. Välillä oli tietysti heikompia hetkiä, niin kuin kuuluu ollakin. Ei sitä voi aina voitosta voittoon marssia. Nyt ruvetaan iskemään sitten, Kosonen toteaa pudotuspelien kynnyksellä SuomiUrheilun haastattelussa.

SPV pääsi valitsemaan toisena vastustajansa puolivälieriin, koska oli runkosarjassa kakkonen. Seinäjokisten pudotuspelien ensimmäinen haaste on EräViikingit Helsingistä. Kososen mukaan pelaajat saivat keskustella valmennuksen kanssa valinnasta.

– No totta kai sitä mietitään yhdessäkin vähän. Siinä vaiheessa kun olet kakkonen, niin se vaikuttaa kenet Classic valitsee. Siellä oli vain hyviä joukkueita vitosesta kasiin, joten samapa tuo kenet valitsee. Tiukat pelit tulee joka tapauksessa.

– Tässä vaiheessa pitää pystyä pelaamaan ketä vastaan tahansa, jos haluaa mennä pitkälle, Kosonen jatkaa.

EräViikinkien pelaajisto on sitä tasoa, että Kosonen saa olla tolppien välissä tarkkana.

– Siellä on tuttuja kavereita maajoukkueesta. Näkisin, että EräViikingeillä on leftejä ja righteja aika kivasti porukassa, joka tuo haasteita maalivahdin pelaamiseen. Kätisyydet sopivat niin hyvin. On kyllä hyvä joukkue vastassa, kassari kehuu.

Hänelle ei ole väliä, miten tai kuinka paljon EräViikingit kaatuu.

– Tässä vaiheessa ei ole mitään väliä, millainen on pelin kuva. Vain voitot ratkaisee. En ikinä mieti millaisia pelejä tulee, kunhan otetaan voittoja.

Kosonen palasi Salibandyliigaan täksi kaudeksi Ruotsista. Meneillä oleva kausi on hänelle ensimmäinen SPV:n nutussa. Seuran fanikunta on vakuuttanut 193-senttisen torjujan. Otteluissa on Seinäjoella hyvä tunnelma.

– On kyllä ollut hieno huomata se. Aiemmin kun pelasin Seinäjoella vierasjoukkueen paidassa, niin oli sillä tavalla mukava yleisö vierasjoukkueellekin.

– Kyllä meille on ilman muuta hyötyä fanaattisesta kotiyleisöstä.

Jotkut faneista ovat uskaltautuneet kaduilla jopa vaihtamaan kuulumisia joukkueen tämän kauden ykköshankinnan kanssa.

– Totta kai välillä saattaa tulla joku sanomaankin jotain. Se on ihan mukavaa. Seinäjoki on salibandykaupunki ja urheilukaupunki muutenkin. Pohjanmaalla on perinteitä ja urheilukuttuuria.

SPV isännöi EräViikinkejä puolivälierissä ensimmäisen kerran perjantaina. Ottelu alkaa klo 18.30.

Jesse Happonen

» Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 ottelua kaudessa!

Änärissä Anaheim - Buffalo! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!