Seitsenottelija Maria Huntington ahertaa perjantaista sunnuntaihin Liikuntakeskus Pajulahdessa moniottelijoiden lajikarnevaaleilla. Syystalven jalkavamma on kuntoutettu.

Huntington, 22, otteli viime kesänä Suomen mestariksi ennätyspisteillään 5858 ja kilpaili EM-kisoissa. Syksyn harjoituskauden päätteeksi talven hallikausi jäi väliin takareiteen lihaksen ja jänteen kiinnityskohtaan tulleen repeämän takia. Nyt vaiva on kuntoutettu.

– Jalka on kuntoutunut hyvin. Olen treenannut täysipainoisesti ja pystynyt toteuttamaan aika lailla sen mitä on pitänytkin. Piikkareilla en ole vielä täysillä juossut, mutta lenkkareilla olen pystynyt juoksemaan aika lailla maksimivauhtia, Huntington sanoo.

Huntingtonille kesän pääkilpailu on Gävlen 22-vuotiaiden EM-kilpailu heinäkuussa, mutta myös syksyn MM-kilpailut Dohassa välkkyvät ajatuksissa. Paljonko jalan kuntoutus vaikutti kesään valmistautumiseen?

– Hallikausi jäi väliin, mutta ei oikeastaan muuten. Olen pystynyt treenaamaan yllättävän hyvin, paremmin kuin ajattelin, Huntington arvioi Urheiluliitolle.

– Voimatasot ovat paremmat kuin koskaan, mutta lajeja olen tehnyt aika vähän paitsi keihäänheittoa, jota olen kevään aikana treenannut Matti Närhen kanssa.