Nooralotta Neziri: ”Minulla on pientä orastavaa flunssaa”

© Kuva: Getty Images
Tappara ja HIFK käynnistävät Liigaviikon! Lunasta talletusbonus!

Suomen joukkueen naisaiturikolmikko Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Matilda Bogdanoff odottaa erittäin tasaista kilpailua, kun 60 metrin aidat käynnistyvät lauantaina Glasgow´n EM-halleissa alkuerillä ja jatkuvat sunnuntaina välierillä ja loppukilpailulla.

– Kroppa on tuntunut hyvältä. Minulla on pientä orastavaa flunssaa, mutta siihen reagoitiin heti. Muuten kaikki on mennyt hyvin ja juoksu on näyttänyt hyvältä. Nyt täytyy hakea vaan hyvä henkinen lataus, Neziri totesi.

Kilpailun asetelmat ovat tilastojen valossa tasaiset ja tiivistyivät, kun nivusvaivan kanssa kamppaileva Saksan Pamela Dutkiewicz jäi kisoista pois.

– Pamelan poisjäänti tasoittaa kärkeä paljon. Pidin häntä ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Nyt siinä on nyt tilaston kärjessä seitsemän juoksijaa kuuden sadasosan sisällä, Neziri sanoo.

Tuohon seitsikkoon kuuluvat myös Kuopion SM-halleissa SE-aikaa 7,97 sivunneet Neziri ja Hurske. He ovat Glasgow´ssa mukana olevien tilastossa kuudensia. Tilaston kärkinimi on mestaruutta puolustava Saksan Cindy Roleder 7,91.

– Minkäänlaisiin virheisiin ei kauheasti ole varaa. Kaikki juoksevat kovaa. Veikkaan, että alle 7,90:n pitää juosta, jos aikoo voittaa. Sunnuntai tosin on pitkä päivä, kun välierät ovat aamupäivällä ja finaali vasta illalla. Se voi vaikuttaa, Hurske tuumi.

Hurske toivoo juoksun alkuun terävyyttä

Kisan kärkinimiin kuuluvat myös Hollannin moniottelija -ja pika-aiturihuippu Nadine Visser (7,96 tällä kaudella), kaksinkertainen EM-hallien mestari, Valko-Venäjän Alina Talay (7,96) ja hänen maajoukkuetoverinsa Elvira Herman (7,96).

Hurske odottaa lauantain kilpailua luottavaisena.

– Toivon, että saisin juoksun alkuun sitä terävyyttä, jota oli noissa talven ensimmäisissä ulkomaan kisoissa. Kuopiossa oli se oli vähän väsynyttä, eikä juoksu lähtenyt imemään niin hyvin. Se on se avainjuttu täällä, Hurske sanoo.

Kuopion SM-halleissa ennätyksensä 8,04 juossut Matilda Bogdanoff on EM-kisatilastossa 14:s.

– Minulla on suhteellisen hyvät fiilikset tuosta omasta juoksusta. Tavoitteena voisi pitää sen tason säilyttämistä, jonka saavutin SM-halleissa. Jos samaa vauhtia pystyy juoksemaan, todennäköisesti aukeaa paikka myös toiseen juoksuun, Bogdanoff sanoo,

– Minulla on kauden aikana ollut aika paljon ongelmia lähdön kanssa. Tässäkin kilpailussa on aika paljon kiinni siitä miten saa lähdön onnistumaan.

Kolmikoista Bogdanoff juoksee lauantaina ensimmäisessä, Neziri kolmannessa ja Hurske neljännessä erässä. Välieriin etenevät erien kolme parasta ja neljä aikavertailusta. Bogdanoff on erässään tämän talven aikavertailussa neljäs. Neziri ja Hurske ovat toisia.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Tappara ja HIFK käynnistävät Liigaviikon! Lunasta talletusbonus!