Helmikuussa 20 vuotta täyttänyt Joona Rantala kuuluu Salibandyliigan tämän kauden suurimpiin sensaatioihin. Nokian KrP:n hyökkääjänuorukainen takoi runkosarjassa tehot 30+35, jolla irtosi pistepörssissä kakkossija heti Peter Kotilaisen jälkeen.

Rantala on luonnollisesti tyytyväinen runkosarjaansa, mutta nostaa heti esiin pari pelin osa-aluetta, jossa voisi parantaa.

– Pisteisiin pitää olla tyytyväinen. Niitä tulli aika hyvään tahtiin. Kokonaisvaltaisesti on kuitenkin vielä tehtävää. Puolustuspelaaminen pitää saada kuntoon ja välillä tulee vähän liikaa vielä pallonmenetyksiä, Rantala toteaa SuomiUrheilulle.

– Sentteripelaaminen ei toiminut puolustussuuntaan ihan niin hyvin. Laiturin puolustusrooli ei ollut niin iso, joten sillä paikalla oli vähemmän ongelmia, hän jatkaa.

Rantala muodosti runkosarjassa yhdessä Henri Johanssonin (42+22) kanssa kenties koko liigan pelätyimmän tutkaparin.

– Kai mun on pakko sanoa, että aika lähellä ollaan sitä ainakin. Olemme pelanneet paljon yhdessä ja saaneet tulostakin aikaan. Kyllä me aika kovia ainakin ollaan, huippulupaus hymyilee.

Hänelle oli iso kunnia päästä kokeneen maajoukkuepyssyn vierelle pelaamaan.

– Olihan se huikea fiilis, koska olen Johanssonin pelejä katsellut paljon pienenä. Yhtäkkiä olin hänen kanssaan samassa ketjussa.

Kaksikon kemiat kohtasivat ongelmitta.

– Kyllä se klikkasi itseasiassa aika nopeasti. Ajattelin, että se ei välttämättä ihan heti lähde käyntiin, mutta yllättävän nopeasti se toimi.

– Välillä voi heittää syöttöä vähän sokkonakin kun tietää, missä kaveri menee.

Rantala on Johanssonia 13 vuotta nuorempi, joten hän on kuunnellut kunnioittaen kokeneen pelaajan näkemyksiä.

– Kyllä sieltä välillä tulee pientä vinkkiä, mutta enemmän me olemme luottaneet pelissämme sellaiseen luovuuteen.

Vahvasta kaudesta huolimatta Rantala ei ole päässyt näyttämään kykyjään vielä miesten maajoukkueessa. Moni odotti, että Rantala olisi voinut saada näyttöpaikan helmikuun maaottelussa Ruotsia vastaan. Myös pelaaja itse.

– Ei voi sanoa että olisin ollut ihmeissään, että en ollut mukana, mutta kyllä mä sitä olin vähän pohtinut, että kutsu voisi tulla. Ei kuitenkaan tullut, mutta varmasti se aika vielä tulee, jos pystyn pelaamaan hyvällä tasolla.

Rantala johdattaa KrP:n puolivälierissä Turun Palloseuran kimppuun. Otteluparin ensimmäinen ottelu pelataan perjantaina Turussa Kupittaalla klo 18.30 alkaen.

Jesse Happonen