Puijon Hiihtoseura vei miesten ja Ikaalisten Urheilijat naisten parisprintin mestaruuden Äänekosken SM-hiihtojen avauspäivänä. Puijon Hiihtoseura ehti maaliin 3,2 sekuntia ennen Pohti SkiTeamia, SkiTeam 105 oli kolmas. Naisissa Ikaalisten Urheilijat puristi voittoon 1,16 sekunnin erolla Hämeenlinnan Hiihtoseuraan, Kainuun Hiihtoseura otti pronssin.
Puijon Hiihtoseuran mestarit olivat Iivo Niskanen ja ensimmäisen SM-kultamitalinsa ottanut Perttu Hyvärinen. Mestaruus oli täksi kaudeksi Puijon Hiihtoseuran väreihin siirtyneelle kaksikolle ensimmäinen laatuaan.
– Ihan ok. Tosi märkä vesikeli, tavallaan aika raskas kisa, vaikka latu oli helppo. Ei vire häävi ole, mutta kyllä tässä voi kilpaa hiihtää. Perttu on hyvä, arvaamaton kaveri. Osaa pitää kuntonsa, vahvuutensa ja heikkoutensa piilossa. Tyypillinen savolainen. Hyvä kaveri hiihtoladulla ja hiihtoladun ulkopuolella, Niskanen summasi.
– Iivo on aika luotettava tähän hommaan. Mahtavaa saada Puijolle hiihtää näitä mitaleita. Tämä on itselleni tosi tärkeä mitali, ensimmäinen Suomen mestaruus. On tärkeää päästä kokeilemaan kovia ankkuri- ja aloitusosuuksia. Iivon ja PHS:n kanssa pääsemme aina viestijoukkueena koviin paikkoihin. Se on tärkeää, viikon kolmannen starttinsa hiihtänyt Hyvärinen sanoo.
Ikaalisten Urheilijoiden joukkueessa hiihtivät Maaret Pajunoja ja Krista Pärmäkoski. Pärmäkoski ratkaisi mestaruuden vasta loppumetreillä, kun hän kiri Hämeenlinnan Hiihtoseuran ankkurin Laura Monosen ohi.
– Kakkoskierroksen vedin tosi kovaa, ja ajattelin, että otetaan riskillä. Tuntui vähän siltä, että vedin vähän liian kovaa sen, mutta vaihdoin tuoreen suksen viimeiseen. Uskoin, että se oli meidän pelastus tänään. En uskonut vielä kääntöpaikalla, että saan kärkeä kiinni. Viimeiseen nousuun katsoin, että selkä lähestyy ja takasuoralla olin kiinni. Ajattelin, että yritetään vielä. Ehkä emme kumpikaan ajatelleet, että voimme tänään voittaa, sillä kolmostila oli sellainen ennakkoon mitä ajattelimme. Hidas keli varmaan pelasti jonkun verran, Pärmäkoski naureskeli.
– Maistuu hyvältä, riehakkaasti maaliviivalla tuulettanut mestari sanoi.
Ratkaisut olivat jännittävät myös Pajunojalle.
– Oli jännä katsoa loppusuora. Itselläni ei ollut ihan paras päivä, mutta olisin toivonut vähän liukkaampaa keliä. Olen tyytyväinen, että viimeisessä ero pysyi sellaisena säädyllisenä, Pajunoja sanoi.
Miesten viesticupia johtaa ennen kauden viimeistä kilpailua Jämin Jänne 30 pisteen erolla Puijon Hiihtoseuraan ja 60 pisteen erolla Pyhäjärven Pohtiin. Myös naisissa kärkikolmikko on alle sadan pisteen sisällä, sillä Hämeenlinnan Hiihtoseuran ero Kainuun Hiihtoseuraan on 80 pistettä ja Vuokatti Ski Team Kainuu on puolestaan 90 pisteen päässä kärkipaikasta.
Lauantaina hiihdetään vapaan 10 ja 15 kilometriä väliaikalähtöinä.
Lähde: Hiihtoliiton tiedote